La CUP explica la filosofia dels menjadors escolars ecològics


  • Comparteix:

El sopar-tertúlia ha tingut lloc a l'espai Terra Dolça

El sopar-tertúlia ha tingut lloc a l'espai Terra Dolça

Un menjar més saludable i que impliqui les escoles, les famílies i els pagesos locals en l'educació alimentària. Aquest és l'objectiu dels menjadors escolars ecològics que s'han donat a conèixer aquest dijous a l'espai Terra Dolça. Un sopar-tertúlia organitzat per la CUP ha servit per explicar les característiques i canvis necessaris per introduir aquesta filosofia a les escoles i per encetar un cicle de xerrades al voltant de la sobirania alimentària.

La responsable d'educació de l'associació Entrepobles i membre de la Taula de Menjadors Escolars Ecològics, Neus Garriga, ha explicat el canvi que suposa l'adopció d'un menjador escolar ecològic. Són declaracions a Cugat.cat.

Neus Garriga

Hi ha un canvi a la cuina i els alumnes aprenen què és un producte de proximitat, el cultiu ecòlogic i de temporada.




Paral·lelament a aquesta transformació de la manera de treballar a l'escola, s'educa i s'explica a les famílies la filosofia que hi ha al darrera d'aquest projecte. D'aquesta manera, destaca Garriga, no només són els alumnes els que es beneficien del menjador ecològic.

Gairebé una trentena de persones han assistit al sopar-tertúlia, que també ha comptat amb la presència de la dinamitzadora d'agricultura ecològica Agnès Moya que ha explicat l'experiència de menjador ecològic de Santa Eulàlia de Ronçana.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.