El PP carrega contra Cugat.cat i el govern municipal defensa la seva pluralitat


  • Comparteix:

Imatge de l'última sessió plenària

Imatge de l'última sessió plenària

El PP considera 'antidemocràtic' el tractament informatiu de Cugat.cat amb motiu de la celebració del primer any de mandat. Els populars han lamentat en el ple d'aquest dilluns que les entrevistes als portaveus de grups municipals amb motiu d'aquest aniversari s'hagin només emès per ràdio i no s'hagin televisat. L'equip de govern ha sortit en defensa de la pluralitat de Cugat.cat i de la professionalitat dels seus treballadors.

Al ple d'aquest dilluns, dos dels regidors populars, Jordi Carreras i Maria Dolors Domènech, han carregat contra el grup de comunicació públic, Cugat.cat. En aquest sentit, el PP critica que Cugat.cat ofereixi mensualment un espai televisiu on Conesa, en qualitat de màxima representant del consistori, valori temes de ciutat i respongui preguntes dels santcugatencs. A més, els populars lamenten que les entrevistes de Cugat.cat als portaveus polítics amb motiu del primer any de mandat fossin només radiofòniques. Segons el portaveu, el tractament de Cugat.cat és 'antidemocràtic' i 'desproporcionat', malgrat que el grup de comunicació multimèdia cobreix totes les informacions dels partits, recull una columna setmanal d'opinió de cada grup municipal i ofereix una tertúlia radiofònica setmanal d'uns 35 minuts de durada amb tots els representants de les formacions amb presència al ple.

Jordi Carreras

No li retrec res a vostè, alcaldessa, que es deixa estimar, però vull dir que cal intervenir-hi perquè és desproporcionat i antidemocràtic.


L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha discrepat de les paraules de Carreras i ha recordat que l'entrevista amb ella se centra en temes de ciutat. Conesa ha recordat al portaveu popular que tots els partits tenen espais d'expressió al grup de comunicació, que garanteix la pluralitat de la informació.

Mercè Conesa

Reivindico la pluralitat i la professionalitat de Cugat.cat. No estic d'acord quan diu que és poc democràtic.


Arran d'aquests fets, l'assemblea de treballadors de Cugat.cat vol deixar clar que el mitjà municipal manté el seu compromís històric amb la pluralitat política i social, com ho demostren els seus espais informatius, oberts a totes les veus i sensibilitats presents al municipi. La plantilla del grup multimèdia demana a tots els agents polítics i socials del municipi que respectin la seva independència i que vetllin perquè els professionals de la informació puguin continuar exercint les seves responsabilitats en un marc de llibertat i respecte per la seva professionalitat i criteri periodístic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.