Govern i oposició debaten a Cugat.cat sobre els pressupostos municipals


Temes relacionats

Els pressupostos municipals de 2014 creixeran en ordinari i inversió ( 8/oct/13)


  • Comparteix:

Els partits han opinat sobre els comptes municipals / Font: Premsa Sant Cugat

Els partits han opinat sobre els comptes municipals / Font: Premsa Sant Cugat

Els partits polítics amb representació al ple han tractat a la tertúlia de Cugat.cat els pressupostos municipals per l'any vinent presentats aquesta setmana. CiU, a l'equip de govern, ha defensat els comptes en considerar-los encaminats a la creació d'ocupació. L'oposició, en canvi, n'ha criticat l'increment de l'Impost de Béns Immobles (IBI) i troba a faltar bonificacions, a l'espera d'acabar d'analitzar totes les partides.

El regidor de CiU, Jordi Puigneró, ha defensat els números proposats per l'equip de govern assegurant que van dirigits a la creació d'ocupació. Puigneró n'ha destacat les bonificacions dirigides al comerç i a les empreses que s'implantin a Can Calopa.

Jordi Puigneró

Bonifiquem activitats que puguin generar ocupació al comerç i a les empreses. Són pressupostos que recuperen inversió.


El PP ha criticat l'increment de taxes a l'hora que troba a faltar retallades en partides que consideren no essencials. La regidora popular Maria Dolors Domènech considera contradictori intentar crear ocupació i donar solucions als més necessitats mentre s'incrementen els impostos.

Maria Dolors Domènec

Ens agraden les inversions però no entenem que es vulgui crear ocupació i ajudar a qui ho passa malament i al mateix temps incrementem impostos.


El PSC posa de relleu les 'incerteses' que contenen els comptes. Segons el regidor, Pere Soler, no queda clar com afectarà els ingressos les bonificacions plantejades i assenyala que les polítiques d'ocupació vénen finançades per altres administracions. Soler també ha carregat contra els augments impositius.

Pere Soler

Augmenta l'IBI i plusvàlues: així és fàcil fer pressupostos. Sant Cugat és de les ciutats amb més pressió fiscal.


ICV-EUiA ha celebrat que els pressupostos es debatin conjuntament amb les ordenances fiscals, una vella reivindicació ecosocialista. El portaveu municipal, Joan Calderon, s'ha mostrat comprensiu amb la pujada de l'IBI però considera que aquesta ha d'anar acompanyada de bonificacions per qüestions de renda.

Joan Calderon

Entenem una pujada de l'IBI però això s'ha de combinar amb bonificacions a la gent que ho està passant malament.


La CUP ha demanat més transparència i una millor informació a l'hora de fer públics aquest comptes. En paraules del regidor Guim Pros

Guim Pros

Els pressupostos semblen un joc de trampes. Expliques inversió però no d'on vénen els diners. Caldria més transparència per explicar-los.


Aquestes reaccions han tingut a la tertúlia 'El Gall del Monestir' de Cugat.cat (91.5FM) d'aquest dimecres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.