Els santcugatencs recorden Companys en un clam per la defensa de la memòria


Temes relacionats

ERC recorda Companys, encara pendent de la nul·litat del consell de guerra (14/oct/11)


  • Comparteix:

ERC recorda Lluís Companys en el 73è aniversari del seu afusellament

ERC recorda Lluís Companys en el 73è aniversari del seu afusellament

La secció local d'ERC ha reivindicat la figura de Lluís Companys en el 73è aniversari del seu afusellament a mans del règim franquista. Unes 40 persones s'han reunit davant els murs de la plaça d'Octavià per recordar el president de la Generalitat, en una jornada que també ha servit per alçar la veu en la defensa de la memòria històrica dels catalans.

ERC ha recordat una vegada més el president de la Generalitat, afusellat pel règim franquista fa 73 anys. Una reivindicació que enguany pren un caire especial ja que el partit a àmbit nacional ha presentat una querella a la justícia argentina pels assasinats de Companys, 45 alcaldes i dos diputats de la formació independentista.

La presidenta local, Mireia Ingla, ha aprofitat aquest acte per demanar l'anul·lació del judici a Lluís Companys i així recuperar la memòria històrica que l'Estat espanyol vol oblidar.

Mireia Ingla

Aprofitem per reivindicar novament la petició que hem fet tantes vegades al Parlament per anul·lar el judici a Companys.


Els republicans lamenten que s'hagi de recórrer a instàncies internacionals per fer justícia amb els crims del franquisme, un fet que demostra 'que el model de l'Estat espanyol és una anomalia'. El ple municipal va aprovar fa quatre anys, amb el suport de tots els partits tret del PP, una moció que instava a declarar nul el consell de guerra contra Companys. Des d'aleshores, la secció local d'ERC celebra cada any un homenatge al líder català.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.