Rècord de participació en la 29a edició del concurs d’arròs amb més de 1.500 participants

29arros.jpg
-->
Enllaç copiat al clipboard
30/06/09 a les 19:13h
 |  2 minuts de lectura
Secció: Festa Major

El 29è concurs d’arrossos bat el record de participació amb 83 paelles i 1.500 assistents. La colla del Club Muntanyenc (CMSC) ha recollit, entre xiulets dels altres participants, el premi al millor arròs. El certamen ha aplegat paelles i arrossos de tots els estils, alguns fins i tot amb ingredients secrets. L’orquestra Casino ha tornat a posar el toc musical a l’arrossada popular, que ha finalitzat amb una massiva guerra d’aigua. Mira aquest vídeo a Cugat tv

Bolets, anxoves i llamàntols són els ingredients més estrambòtics que s’han emprat per elaborar les 83 creacions culinàries. Tot i això, no hi ha faltat l’arròs, les gambes, la sípia i el pebrot, entre altres components tradicionals de les paelles. Alguns dels participants han revelat els ingredients estrella de les seves paelles.

Declaracions

Josep Garrell

Hem fet rècord amb 83 paelles i 1.418 participants. Tot i fent previsió ens han faltat taules, cadires, sorra, tres peus… Ens hem sorprès però tot ha anat bé i tothom ha pogut fer la seva paella.

L’organització es mostra satisfeta amb les xifres de participació que han estat les més altes de la història amb 1.500 persones i 83 paelles. El coordinador dels Amics i Veterans de la Regalèssia, Josep Garrell, reconeix que l’èxit de la 29a edició del concurs els ha desbordat les previsions de material.

Declaracions

Cuiners

Hem fet una paella autèntica perquè tothom posa marisc i nosaltres crancs, bolets i verduretes. / Hem posat un llamàntol. / Hem posat un llamàntol, bon fumet i molta ceba.

El jurat ha hagut de puntuar la qualitat dels arrossos durant més de tres hores. Tot i que l’aigua i el repòs entre tasts els ha ajudat a viure l’experiència, els membres del jurat han coincidit a destacar la dificultat de l’elecció.