ERC diu 'no' a la Constitució europea perquè no reconeix el català i no garanteix els drets fonamentals ni la pau


  • Comparteix:

La Constitució europea té dèficits com el no reconeixement del català, l'absència d'una garantia jurídica pels drets fonamentals i unes relacions internacionals que no garanteixen la pau. Així ho ha exposat la secretaria de Política Internacional d'ERC, Pilar Dellunde, durant un acte electoral a Sant Cugat.

Segons Pilar Dellunde, el 'no' d'ERC és un 'no' europeista i constructiu que remarca que cal solucionar els dèficits que presenta l'actual tractat.

Pilar Dellunde

Sempre parlem que la Unió Europea ha de portar la pau, però amb el dret a vet serà molt difícil.


A més, el membre de l'executiva local d'ERC, Adrià Rodés, ha destacat les deficiències institucionals de la UE. Segons Rodés, el tractat dóna més importància a les institucions que representen els interessos particulars dels Estats membres. L'escoltem.

Adrià Rodés

L'actual sistema institucional de la UE dóna preeminència a les institucions que representen els interessos dels estats membres per sobre que les que representen els interessos globals de la UE.


Dellunde ha recordat que el Tractat de Niça és vigent fins el 2009 i que encara hi ha temps per reformular un bon tractat. Dellunde ha fet aquestes declaracions a l'acte central de campanya d'ERC a Sant Cugat, que ha aplegat més de 60 persones a la Casa de Cultura.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.