Els polítics confronten les seves posicions sobre la Constitució europea en un debat organitzat per RSC i TVSC


  • Comparteix:

Una cinquantena de persones han assistit al debat a la Casa de Cultura

Una cinquantena de persones han assistit al debat a la Casa de Cultura

Prop de 50 persones han assistit aquest dijous al debat sobre la Constitució europea organitzat per Ràdio Sant Cugat, on han participat representants de tots els partits polítics del consistori. Els participants han pogut exposar els pros i contres del tractat constituent i han demanat el vot dels santcugatencs.

El representant de CIU, Lluís Recoder, ha destacat la possibilitat que brinda la Constitució per avançar en la construcció d'Europa i reforçar els valors comunitaris.

Lluís Recoder

Ara tenim la possibilitat de participar en la construcció d'Europa. Reforçar els estats del benestar, un espai de llibertat, el paper d'Europa en el món, vol dir una oportunitat de reconèixer la nostra nació.


En aquest mateix sentit, el representant del PSC, Jordi Menéndez, ha apostat per un 'sí' convençut per tal de fer un pas endavant cap a la construcció d'Europa.

Jordi Menendez

No és un sí des de la resignació sinó des de el convenciment. Això és un pas endavant per la construcció d'Europa.


De la seva banda, el membre d'ERC, Raül Grangé, ha remarcat que aquesta Constitució europea ens perjudica tant com europeus i com catalans, i per això ha demanat el vot negatiu.

Raül Grangé

Creiem que perjudica el nostre país, ens perjudica com a europeus i com catalans. Com deia Companys els drets universals hi ha molta gent que els defensi però Catalunya només ens té a nosaltres.


El representant del PP en el debat, Rafael Enríquez, ha demanat el vot afirmatiu perquè, segons diu, això suposaria una Europa més gran, democràtica i segura.

Rafael Enríquez

Una victòria suposaria una Europa més gran, més lliure, més segura, més democràtica, més present al món... Des de el PP demanen el sí.


Per la seva part, el representant d'ICV-EA, Xavier Boix, creu que hem de plantejar-nos quina Europa volem i considera que encara queden molts 'deures' per fer.

Xavier Boix

El nostre no és un toc d'atenció. Estem parlant de quina Europa volem. Amb aquest tractat han quedat per fer molts deures.


Tot i els diferents punts de vista dels participants, tots els representants polítics han coincidit en demanar la participació dels ciutadans en el referèndum d'aquest diumenge 20 de febrer.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.