Sant Cugat acollirà la primera Fira del Vermut català el cap de setmana del 28 i 29 de maig on es donaran a conèixer les nou millors receptes de cellers catalans. Serà a la plaça de Barcelona i oferirà diverses activitats complementàries amb la intenció de divulgar al món els detalls d’aquest aperitiu. És una iniciativa del Grup Vinari i el Tot Sant Cugat, amb la col·laboració de l’Ajuntament, Sant Cugat Comerç (StC) i el club TR3SC.
Els nou vermuts que participaran a la fira seran els guanyadors dels Premis Vinari de Vermuts 2016 que es coneixeran dilluns que ve. El jurat triarà a cegues els millors aperitius dels 51 que s’han presentat a concurs per a les categories de blanc, negre i reserva. L’editor del Grup Vinari, Salvador Cot, posa de relleu la transcendència de la proposta.
Salvador Cot
Dissabte a les onze del matí engegaran les activitats que durant la primera jornada s’allargaran fins les set de la tarda. Diumenge, la fira començarà a la mateixa hora però finalitzarà a les quatre. Durant aquest temps, els assistents podran participar en tallers i xerrades protagonitzades per especialistes del sector, tot amb la voluntat d’explicar els diversos aspectes que rodegen el vermut. Ho ha dit la responsable de la fira, Eva Vicens.
Eva Vicenç
L’alcaldessa, Mercè Conesa, ha assenyalat que amb iniciatives com aquesta la ciutat referma el seu perfil propi.
Mercè Conesa
Aquesta és la primera fira on només participen vermuts amb denominació d’origen Catalunya.

