Cuina catalana, japonesa, italiana, mexicana, francesa, tailandesa i xinesa. Tapes, arrossos, brasa, hamburgueses i pizzes. Amb menú degustació, amb menú de migdia o només amb carta. Oberts tot el dia, al migdia o a la nit. L’oferta gastronòmica de Sant Cugat és extensa i variada, ideal per a tastaolletes i amants de la bona cuina. En total, 163 restaurants ofereixen els seus plats a la ciutat, dels quals un centenar està adscrit a la delegació de Sant Cugat del Gremi d’Hostaleria i Turisme del Vallès Occidental i el Barcelonès.
El president de la delegació santcugatenca, Roger Mesegué, ha explicat a Cugat Mèdia que aproximadament la meitat dels restaurants de la ciutat romandran oberts durant el mes d’agost. L’altra meitat tancarà per vacances, aprofitant que gran part de la població també estarà fora.
Imatge de l’interior del restaurant Matilda / Cugat Mèdia
En termes generals, Mesegué comenta que a Sant Cugat “hi ha menys rotació de negocis de restauració del que sembla” i que, en comparació amb altres ciutats, a Sant Cugat hi ha més grups de restauració, és a dir, empresaris amb dos o tres locals diferents.
Imatge de l’interior del restaurant Bar Mono / Cugat Mèdia
Reptes del sector
Pel que fa als reptes als quals s’enfronta el sector, Mesegué ha destacat “la dificultat de trobar personal”. Segons explica, el tancament de locals durant la pandèmia de la Covid-19, va obligar molts treballadors a buscar feina en altres sectors i, molts d’ells, ja no han tornat. En relació amb la clientela, el president local considera que el client santcugatenc “és més exigent que en altres municipis”.