L'Associació Multicultural, molesta per 'no poder participar' a la Festa Major


  • Comparteix:

L'entitat, en una de les seves participacions al magazín 'Sant Cugat a fons- Matins en Xarxa'

L'entitat, en una de les seves participacions al magazín 'Sant Cugat a fons- Matins en Xarxa'

L'Associació Multicultural de Sant Cugat ha expressat el seu malestar pel fet que l'Ajuntament no hagi aprovat la seva proposta d'activitats per a la Festa Major cosa que, diu, allunya l'entitat de la vida social del municipi. Segons el col·lectiu, el consistori no ha acceptat la seva sol·licitud de fer una festa multicultural de sis hores al parc de Ramon Barnils per ser una activitat de grans dimensions en un espai ja ocupat per altres propostes.

Segons afirma el col·lectiu en un comunicat, la negativa del consistori va en contra dels projectes d'integració de l'Associació Multicultural de Sant Cugat. L'entitat també lamenta que l'Ajuntament hagi comunicat a l'associació la seva resposta fa pocs dies, quan ja tenia emparaulats alguns compromisos.

La idea del col·lectiu era fer una festa intercultural al parc de Ramon Barnils, de sis de la tarda a dotze de la nit, amb actuacions musicals de grups sud-americans, dansa, gastronomia i artesania. Segons ha explicat a Cugat.cat el president de l'associació, Diego Castelo, el consistori ha argumentat que l'activitat 'era massa gran' i que volia ocupar un espai ja usat per altres propostes de la festa grossa. Castelo diu que l'Ajuntament tampoc no ha acceptat l'alternativa de traslladar la iniciativa al parc de l'Arborètum.

Tot plegat, diu Castelo, és un posicionament que no contribueix a la integració de la població immigrada al municipi.

Diego Castelo

Hem fet tot el que ens ha demanat l'Ajuntament pels tràmits. Això ens divideix, no ens uneix.


Paral·lelament, la junta directiva de l'entitat ha aprofitat per explicar que el consistori tampoc no ha donat vistiplau a subvencionar el seu projecte 'Juventud immigrada', per ser 'incompatible' amb els projectes que ja desenvolupa l'administració des del Casal de TorreBlanca. L'objectiu d'aquesta iniciativa, diu l'entitat, era donar a conèixer a la població immigrada els serveis que l'Ajuntament presta a aquest col·lectiu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.