Joan Iglesias porta a Sant Cugat les claus de la futura Agència Tributària Catalana


  • Comparteix:

Joan Iglesias ha fet aquesta conferència a l'Arxiu Nacional de Catalunya

Joan Iglesias ha fet aquesta conferència a l'Arxiu Nacional de Catalunya

L'ideòleg de l'Agència Tributària Catalana, el santcugatenc Joan Iglesias, ha explicat que una Catalunya independent comptarà amb els actius per tenir un dividend fiscal que permetria abaixar impostos o millorar els serveis públics i que aquest és el motiu pel qual el govern espanyol està preocupat. Iglesias també ha destacat que és més important la implicació dels ciutadans i les empreses pel funcionament del circuit tributari que el que pugui fer l'agència tributària.

En una conferència organitzada pel Amics de la Unesco Valldoreix-Sant Cugat, el doctor en dret i exinspector d'Hisenda ha ressaltat que Catalunya es pot pagar l'estat perfectament si simplement les empreses i els ciutadans segueixen exercint les seves responsabilitats fiscals com fins ara. Joan Iglesias ha explicat que el sistema actual és un fracàs però que sense canviar res Catalunya 'aguantaria'. Amb això sobre la taula, ha afegit que només que es millorés l'eficiència del sistema es podria aconseguir un dividend fiscal que permetria millorar les condicions de vida de la població, bé amb menys impostos, bé amb millors serveis o bé destinant-lo a pagar el deute públic.

Iglesias ha explicat que el sistema de recaptació d'impostos es basa principalment en la gestió per part de les empreses dels impostos com l'IVA i l'IRPF, la intermediació dels bancs i el control posterior per part de l'agència tributària. Per tot això afirma que el que és important per a una hipotètica Catalunya independent és comptar amb les empreses i la ciutadania.

Joan Iglesias

El circuit tributari va sol i per tant d'hisenda ja en tenim.


Iglesias, que ha rebut l'encàrrec del president de la Generalitat per definir el nou model de l'administració tributària catalana, ha explicat que el més important és millorar el model de fiscalitat de l'Estat espanyol establint una correspondència financera entre els ingressos tributaris i la despesa pública. Per fer-ho, ha dit que és indispensable disposar d'una administració tributària eficient.

La conferència 'Un model d'administració tributària per a Catalunya' ha tingut lloc a l'Arxiu Nacional de Catalunya i ha comptat amb la presència d'una cinquantena d'assistents. Els Amics de la Unesco han organitzat la xerrada.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.