Els Gausacs participaran a la campanya 'Catalans want to vote'


Temes relacionats

Grans construccions castelleres protagonitzen la Diada de Sant Ponç (11/mai/14)

Els Gausacs volen convertir la plaça d'Octavià en un referent per Sant Ponç (11/mai/14)

Els Gausacs se citen amb els Castellers de Cerdanyola per les vigílies de Sant Ponç (10/mai/14)

Els Gausacs es desvinculen de l'aparició a una notícia d'ETA al 'Gara' (28/abr/14)

'Gara' il·lustra la notícia d'un comunicat d'ETA amb una foto dels Gausacs (23/abr/14)

Els Castellers de Sant Cugat volen arribar als 300 membres (15/abr/14)


  • Comparteix:

Els Gausacs van descarregar un 5 de 7 a la diada de Sant Ponç

Els Gausacs van descarregar un 5 de 7 a la diada de Sant Ponç

Els Gausacs se sumaran aquest diumenge a l'acte reivindicatiu 'Catalans want to vote. Human Towers for democracy' amb una jornada castellera que tindrà lloc a la plaça d'Octavià al migdia. Es tracta d'una iniciativa impulsada des d'Òmnium Cultural que pretén omplir les places de 41 municipis catalans i vuit capitals europees de castells que clamin a favor del dret a decidir.

71 colles castelleres aixecaran les seves torres a 41 poblacions catalanes, inclosa Sant Cugat, i també a vuit capitals europees, com Brussel·les, París, Roma i Londres. Òmnium calcula que un total de 5.000 castellers de les colles posaran el seu gra de sorra en aquesta proposta. A partir del migdia, cada emplaçament participant desplegarà una pancarta amb el lema 'Catalans want to vote' en les llengües oficials de cadascuna de les ciutats acollidores.

Al municipi, els camises verdes aixecaran dos pilars de 4. En un, l'enxaneta desplegarà la pancarta oficial mentre que en el segon es mostrarà una senyera. La presidenta de la colla, Cristina Jiménez, ha explicat a Cugat.cat que l'acte forma part de la campanya dels Gausacs a favor de la consulta, que ja va començar fa unes setmanes amb la visita al País Basc.

Cristina Jiménez

Com a colla castellera ens sumem a la proposta d'Òmnium perquè creiem en el dret a decidir.


També es llegirà un manifest reivindicant el dret a votar a la consulta. Muriel Casals ho farà a Barcelona, mentre que l'historiador Paul Preston i el músic Jordi Savall participaran en els actes de Londres i París, respectivament. En el cas de Sant Cugat encara no s'ha decidit la persona que llegirà el text.

A banda de generar ressò internacional, la campanya té l'objectiu d'animar els ciutadans dels municipis a sortir al carrer a donar suport als castellers. Ara bé també vol oferir una oportunitat a les persones que viuen a fora de Catalunya de participar en els actes a favor del dret a decidir que s'organitzen a les capitals europees.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.