Amics del Ferrocarril estrena seu on exposa les seves maquetes


  • Comparteix:

L'Associació d'Amics del Ferrocarril de Sant Cugat s'ha traslladat a una nova seu ubicada a l'estació de Sant Joan, on exposa grans maquetes. Es tracta d'un espai de 150 metres quadrats cedit per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) que permetrà a l'entitat desenvolupar les seves activitats amb l'objectiu d'apropar el món dels trens a la ciutadania.

La nova seu social de l'entitat, que s'ha inaugurat aquest divendres, està ubicada a la primera planta de l'estació de Sant Joan. El local permet a l'associació disposar d'un espai suficient per tenir maquetes permanentment exposades, algunes de les quals han estat cedides per particulars.

Durant la inauguració de la seu, el president de l'associació, Joan Ignasi Puente, ha remarcat que la voluntat és apropar l'afició pels trens a la ciutadania, especialment als més joves i les escoles.

Joan Ignasi Puente

Fer conèixer el tren a la gent i sobretot als néts i treballadors de la companyia. Volem promocionar el tren a tots els nivells.


L'acte ha comptat amb el president de FGC, Enric Ticó, que ha elogiat entitats com aquesta i ha defensat l'estima pels trens.

Enric Ticó

Ajuden a preservar la cultura ferroviària del nostre país que va lligada a la urbanització i les ciutats. Que la gent s'estimi els trens ajuda a mantenir-los.


De la seva banda, l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha recordat la importància que han tingut els ferrocarrils en el desenvolupament de la ciutat.

Mercè Conesa

Les grans transformacions de la nostra ciutat han anat acompanyades per canvis o per l'arribada del ferrocarril.


L'Associació d'Amics del Ferrocarril de Sant Cugat agrupa més d'una desena de persones interessades pel modelisme ferroviari i tot allò relacionat amb els trens. L'entitat també fa sessions tècniques i de cinema, sortides culturals ferroviàries i jornades d'intercanvi de material ferroviari. La seu social de l'entitat ha estat ubicada fins ara a la rambla de Ribatallada.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.