Dos pilars dels Gausacs reclamen el dret a decidir des de Sant Cugat


  • Comparteix:

Els Castellers de Sant Cugat han reclamat aquest diumenge el dret a decidir amb dos pilars, encapçalats per una senyera i una pancarta a favor que els catalans puguin votar el futur de Catalunya. La plaça d'Octavià ha esclatat en aplaudiments i crits d'independència en un acte amb el qual Sant Cugat s'ha sumat a la campanya internacional 'Catalans want to vote. Human Towers for democracy' impulsada per Òmnium Cultural.

A Sant Cugat, la part més visual protagonitzada pels camises verdes s'ha completat amb la lectura d'un manifest que ha reivindicat el dret a decidir i ha defensat la cultura catalana. El clam ha demanat el suport dels europeus per aconseguir que els catalans puguin votar el futur del país. La plaça d'Octavià ha respost amb forts aplaudiments, crits d'independència i s'ha cantat 'Els Segadors'.

El membre dels Gausacs Biel Samsó ha recordat que la colla és 'apolítica', però que està a favor del dret a decidir.

Biel Samsó

La colla és apolítica, però estem a favor del dret a decidir perquè no pot haver una altra manera d'avançar.


De la seva banda, la presidenta local d'Òmnium Cultural, Maria Rosa Caballé, ha animat tothom a sumar-se a la 'pinya' que requereix el procés sobiranista.

Maria Rosa Caballé

Ens fa falta una pinya, un folre, unes manilles. El castell on volem arribar és molt alt.


Es tracta d'una acció simultània i d'àmbit internacional a favor del dret a decidir, ja que una setantena de colles han protagonitzat actes similars a una quarantena de poblacions catalanes. A més, a set capitals europees també s'ha buscat el ressò internacional.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.