La Flama del Canigó arriba un any més a Sant Cugat


  • Comparteix:

Imatge de la flama del 2012 / Font: Òmnium Sant Cugat

Imatge de la flama del 2012 / Font: Òmnium Sant Cugat

La Flama del Canigó torna aquest dilluns un any més a Sant Cugat per encendre la tradicional foguera de Sant Joan en un marc de cultura i tradició. Les activitats, organitzades per Òmnium i l'Ajuntament, donaran el tret de sortida a dos quarts de set de la tarda i comptaran amb la lectura del manifest a càrrec de l'escriptor Víctor Alexandre i les actuacions de diverses entitats de cultura tradicional.

A partir de dos quarts de set de la tarda, la plaça d'Octavià s'omple de sardanes amb una ballada amb la Cobla Mediterrània. La rebuda institucional de la flama serà a les set de la tarda a la plaça de la Vila, on l'escriptor Víctor Alexandre llegirà el manifest i els Castellers i els Diables actuaran. També hi ha previst l'enlairament de globus per la independència.

Les dues colles acompanyaran la flama fins a la plaça d'Octavià, on a partir de les vuit de la tarda els Castellers tornaran a actuar i Alexandre llegirà el manifest de nou per a tota la ciutadania. L'acte acabarà amb el 'Cant dels Segadors', l'encesa de la foguera de Sant Joan i el repartiment de coca i vi dolç, acompanyat de l'actuació musical de Brindis.

La presidenta de la delegació local d'Òmnium, Maria Rosa Caballé, ha destacat el significat de l'acte i ha animat els santcugatencs a rebre la flama.

Maria Rosa Caballé

Estem en l'any del Tricentenari i esperant la consulta. És un any especial i faig una crida a tots els santcugatencs.


La tradició
La Flama del Canigó és una tradició vinculada al solstici d'estiu que té lloc cada any a diversos indrets de Catalunya entre el 22 i el 23 de juny des del 1955. La festivitat comença amb la renovació del foc al cim del Canigó i culmina amb l'encesa de les fogueres la nit de Sant Joan, després que voluntaris d'arreu reparteixin la flama pels pobles.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.