Nova aproximació al passat local amb les últimes restes arqueològiques trobades


  • Comparteix:

El passat històric de Sant Cugat ha pres protagonisme aquest dissabte amb una visita guiada que ha mostrat les restes arqueològiques de l'època romana i dels segles XVIII i XIX trobades a dos terrenys de l'avinguda de Francesc Macià. Una trentena de persones s'ha interessat a descobrir aquestes troballes que demostren que el passat de la ciutat s'ha desenvolupat més enllà del Monestir i el centre històric.

Les restes s'han trobat fa poques setmanes a dues parcel·les ubicades entre els carrers de la Creu i Orient, on Promusa té previst construir uns blocs d'habitatge social. Amb les troballes, però, les obres s'han hagut d'aturar per realitzar la intervenció arqueològica, que ha estat efectuada per l'empresa Còdex amb el finançament de Promusa i la supervisió del departament de Cultura i Museus de Sant Cugat.

L'arqueòloga membre de l'exploració Conxita Ferrer ha explicat a Cugat.cat que les restes consisteixen en un conjunt de sitges de l'època romana o tardoantiga i diversos materials per fer vi que daten dels segles XVIII i XIX.

Conxita Ferrer

Hi ha les sitges romanes, que també s'han trobat al Monestir. Després passem als segles XVIII i XIX, que són els del gran desenvolupament de la vinya i el vi.


Alguns dels visitants que han assistit a l'activitat s'han mostrat molt interessats per les troballes, que, segons ells, permeten conèixer el passat per saber com pot ser el futur.

Visitants

Sempre fa molta il·lusió veure el passat per saber com podrà ser el futur. / Hi ha una història antiga que no es coneix tant. És interessant. / Serveix per saber d'on venim, què sóm i on anirem.


La construcció dels habitatges socials, com estava previst, començarà a la tardor. Les restes trobades es documentaran i es tornaran a tapar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.