L'HGC obrirà una nova planta per acollir el primer servei privat d'hospitalització psiquiàtrica


  • Comparteix:

L'Hospital General de Catalunya posarà en funcionament, d'aquí a un mes, una de les dues plantes que mai s'han obert des de la construcció del centre, ara fa 20 anys. L'obertura de la nova planta, que acollirà les noves unitats d'hospitalització psiquiàtrica i de cirurgia estètica, és una mostra de la recuperació de l'Hospital dos anys i mig després del canvi d'accionariat.

L'Hospital General es troba, ara mateix, a la meitat del pla director d'inversions que els nous propietaris, Catalana de Diagnòstic i Cirurgia, van fer l'any 2001 per garantir la viabilitat del centre i que fins al moment ha suposat una inversió de 18 milions d'euros. L'Hospital ampliarà ara els seus serveis amb 25 nous llits que es destinaran a la primera unitat d'hospitalització psiquiàtrica privada de Catalunya. Segons el gerent del centre, el doctor Antoni Balugo, aquesta especialitat és absolutament necessària, i té garantida la seva viabilitat:

Dr. Antoni Balugo

A l'obrir el servei de psiquiatria necessitarem més espai, i estem convençuts que estarà a ple rendiment des del primer dia


Segons Balugo, la incorporació d'aquest i altres serveis és la millor mostra de la recuperació que està experimentant l'entitat, després del procés de fallida i el posterior canvi d'accionariat que va patir l'entitat. L'Hospital, que l'any 2003 va tenir pèrdues per valor de dos milions i mig d'euros, vol incrementar en 6 milions la facturació i tancar aquest any amb menys d'un milió de dèficit.

D'altra banda, des de l'Hospital, s'ha assegurat que comparteixen l'interès dels ajuntaments de Sant Cugat i Rubí per convertir-se en centre de referència per les ciutats veïnes, però han informat que, de moment, no hi ha hagut avanços amb la Generalitat. Ho explica el director tècnic, Xavier Palet:

Dr. Xavier Palet

Conec l'interès de Sant Cugat i Rubí, però les competències són de la Generalitat i de moment no hi ha hagut contactes.


Durant l'últim any, quan l'Hospitat General va tancar convenis amb totes les mútues catalanes, el nombre de pacients atesos a l'Hospital ha augmentat un 40%. L'ocupació mitja ha crescut 20 punts durant l'últim exercici, fins arribar al 80%, tot i haver creat 50 noves places hospitalàries.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.