L'Ajuntament comença el procés de redacció del reglament del futur Síndic de Greuges de la ciutat


  • Comparteix:

Joan Recasens, tinent d'alcalde de Presidència

Joan Recasens, tinent d'alcalde de Presidència

Després de visitar els síndics de greuges de diferents municipis, els serveis tècnics de l'Ajuntament començaran a treballar ja en la redacció d'un reglament pel defensor del ciutadà de la nostra ciutat. La voluntat del consistori és que el mes de juny es pugui aprovar, de manera inicial, la Sindicatura de Greuges de Sant Cugat.

La comissió municipal del Síndic de Greuges de la nostra ciutat s'ha reunit aquesta setmana amb els tècnics responsable de l'Oficina del Defensor de Santa Coloma, i ha posat fi, així, a les diferents reunions per conèixer el funcionament d'aquesta figura a diversos municipis.

L'objectiu d'aquestes visites, que ja s'havien fet a Girona i Reus, és el de conèixer diferents models de síndics de greuges i poder acabar de perfilar així el reglament que regirà aquesta figura a la nostra ciutat. Així ho ha afirmat el tinent d'alcalde de Presidència, Joan Recasens, que ha assegurat que la voluntat és poder aprovar aquest reglament abans de l'estiu.

Joan Recasens

A partir de les experiències que hem tingut, els serveis tècnics de l'Ajuntament faran una proposta que intentarà abarcar totes les sensibilitats i ho esperem aprovar per unanimitat.


La reunió amb els responsables de l'Oficina del Defensor de Santa Coloma ha servit per tractar aspectes com els continguts del reglament del Síndic, la regulació legal d'aquesta figura o la relació que ha de tenir amb l'administració i amb els ciutadans, I és que segons Recasens, el Síndic de Greuges no pot ser l'advocat dels santcugatencs sinó una figura que intenti resoldre els conflictes amb l'administració de forma amistosa.

Joan Recasens

Ha de fer un paper de mediador a l'hora de resoldre conflictes entre ciutadans i administració, bàsicament, i ha de ser una figura amable.


Ara, i un cop acabat aquest procés d'informació, els serveis tècnics de l'Ajuntament redactaran una proposta de reglament en base a totes aquestes experiències, i la previsió és poder-la aprovar inicialment de cara al mes de juny.

D'altra banda, Joan Recasens ha afegit també que els diferents grups municipals han d'anar pensant també en les seves propostes sobre la persona que haurà d'encapçalar aquesta figura, i que haurà de ser consensuada per tots.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.