Les cases okupades de la Floresta seran habitatges de lloguer social


Temes relacionats

6 Claus manté el seu projecte per a les cases okupades de la Floresta (17/jun/14)

Okupen sis cases a la Floresta per reclamar masoveria urbana a Sant Cugat (16/jun/14)

L'Ajuntament alerta que les cases okupades de la Floresta són insegures (16/jun/14)


  • Comparteix:

Mercè Conesa i Raül Grangé durant la roda de premsa / Foto: Localpres

Mercè Conesa i Raül Grangé durant la roda de premsa / Foto: Localpres

L'equip de govern destinarà les cases dels mestres okupades aquest diumenge a la Floresta a un ús social. El consistori vol tancar un acord amb la cooperativa Sostre Cívic per rehabilitar-les a través de plans d'ocupació i destinar-les a lloguer social, tal com va avançar Cugat.cat. Tot i que, segons l'alcaldessa, l'objectiu final dels okupes i l'Ajuntament és el mateix, Conesa ha apel·lat a la responsabilitat ja que els immobles pateixen danys estructurals i no són habitables.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha afirmat que el consistori actuarà amb 'normalitat i tranquil·litat' i descarta de moment cap acció que no sigui mantenir converses amb el okupes i fer avançar el projecte de dedicar aquests habitatges a una funció social i a famílies vulnerables.

De fet, les dues parts s'han reunit aquest dilluns per posar en comú les seves posicions. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha explicat que la intenció del consistori és tancar un acord amb Sostre Civic per rehabilitar aquests immobles a través de plans d'ocupació i el finançament de la banca ètica.

Mercè Conesa

Tenim una proposta d'un ús social de les cases a través de Sostre Cívic i el finançament de la banca ètica. Donar habitabilitat requereix una inversió inicial i això impedia posar-les a masoveria urbana.


Aquesta és l'opció que planteja l'Ajuntament després de descartar la masoveria urbana, ja que els habitatges presenten problemes estructurals, tenen uralites i aluminosi. Per això Conesa ha demanat responsabilitat a les persones que okupen aquest espai, ja que, a més, tenen previst desenvolupar activitats a la zona.

Mercè Conesa

Nosaltres demanem a la ciutadania que sigui activa i reivindicativa, però també responsable. Els hem traslladat l'informe i ara la responsabilitat és de les persones que okupen.


La previsió de l'Ajuntament és treballar amb Sostre Civic sobre el terreny abans de l'agost i presentar el projecte el setembre. A partir de la tardor es vol obrir un procés de participació, també en el marc del consell de barri de la Floresta, ja que l'actuació en aquestes cases s'emmarca en un projecte global d'habitatge al districte.

L'equip de govern també ha concretat que no té altres immobles de propietat que puguin acollir una funció social.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.