L'AMPA de l'escola La Floresta denuncia la manca d'un pla d'autoprotecció


  • Comparteix:

L'escola La Floresta està situada en un bosc a la riera de Can Llobet

L'escola La Floresta està situada en un bosc a la riera de Can Llobet

L'AMPA de l'escola La Floresta acusa de negligència l'Ajuntament i la Generalitat per la manca d'un pla d'autoprotecció que garanteixi un protocol d'actuació en cas d'emergència. Segons les famílies, el bosc que envolta l'escola fa que aquesta sigui vulnerable en cas d'incendi, nevada i ventada. Fa cinc anys que l'AMPA demana aquest pla i critica que cap de les dues administracions vulgui fer-se'n càrrec.

El pla d'autoprotecció és un document legal que aporta un protocol d'actuació específic en cas d'emergència per evitar la improvisació i els perills que comporta. Aquesta documentació inclou la localització de riscos, el pla d'actuació, la implantació de l'autoprotecció i documentació gràfica.

L'enginyer i membre de la junta de l'AMPA de l'escola La Floresta Llorenç Ramos ha assegurat que disposen d'un pla d'emergència genèric que no s'adapta perquè no té en compte els riscos específics de l'escola.

Llorens Ramos

En cas d'emergència, el director d'aquesta escola improvisaria i això pot sortir bé o malament. Volem evitar que s'hagi d'improvisar.


Segons Ramos, l'escola està situada en un espai de risc en trobar-se aïllada en un terreny forestal. A més, destaca la mala accessibilitat al centre, on s'arriba per una carretera d'un sol sentit que acaba en un cul-de-sac.

Una altra membre de la junta de l'AMPA, Xènia Amorós, ha denunciat la irresponsabilitat administrativa que suposa no dotar l'escola d'aquest pla d'autoprotecció.

Xènia Amorós

Arribem a la conclusió que les dues administracions estan negligint i que estem desprotegits perquè no fan la seva feina.


Segons Amorós, el cost del pla és inferior als 4.000 euros i es pregunta per què no és una prioritat protegir els 300 alumnes de l'escola.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.