Sant Cugat alça la veu en la Setmana de la Renda Garantida de Ciutadania


Temes relacionats

L'ADS entrega una pancarta al consistori per a la Setmana per la Dignitat (20/jun/14)


  • Comparteix:

Diverses entitats locals reclamaran la Renda Garantida de Ciutadania / Foto: ADS

Diverses entitats locals reclamaran la Renda Garantida de Ciutadania / Foto: ADS

Sant Cugat se suma a la Setmana de la Dignitat, des d'aquest dilluns i fins dissabte, per reclamar la Renda Garantida de Ciutadania. L'Assemblea pels Drets Socials (ADS) i les entitats i partits que la formen, la Federació d'Associacions de Veïns i el PSC, s'adhereixen a la iniciativa, una crida que compta amb el suport de l'Ajuntament i que inclourà una concentració per reivindicar el dret a una renda bàsica.

El projecte de llei per a una Renda Garantida de Ciutadania es va presentar al Parlament a finals de març i va arribar-hi gràcies a les 121.191 persones que van signar una Iniciativa Legislativa Popular (ILP). La proposta també va comptar amb la col·laboració de més de 60 entitats i el suport de 38 ajuntaments, inclòs el de Sant Cugat, que va aprovar una moció al ple del novembre passat a favor d'aquest clam.

Ara les entitats que van promoure aquesta ILP volen 'fer pressió' al Parlament i recordar-li la necessitat d'un acord per consolidar la proposta. A Sant Cugat, l'ADS organitzarà una concentració dijous a l'inici de la Festa Major. El membre de l'entitat Oriol Sánchez ha explicat que des de l'àmbit santcugatenc també s'ha de reivindicar la necessitat que tothom tingui dret a una renda mínima.

Oriol Sánchez

Aquesta setmana és per pressionar al Parlament perquè comenci a complir aquesta demanda ciutadana.


De la seva banda, el secretari de la Federació d'Associacions de Veïns de Sant Cugat, Josep Maria Àngel, ha explicat que s'adhereixen a la proposta perquè a la ciutat també hi ha famílies que viuen en situació de pobresa.

Josep Maria Àngel

Estem preocupats per la situació de pobresa que pateixen moltes famílies del municipi i de Catalunya.


En una línia molt semblant s'ha expressat el portaveu del PSC, Ferran Villaseñor, que s'ha mostrat convençut que la caixa dóna per a més i, per tant, pot proporcionar uns diners que assegurin la dignitat de tothom.

Ferran Villaseñor

La caixa dóna per a més, depèn de com. Hem d'establir un mínim, és possible. Demanem a CiU que doni suport a la proposta al Parlament.


A banda de la concentració, les entitats promotores han demanat a l'Ajuntament, aquest divendres passat, que pengi al balcó una pancarta amb els lemes d'aquesta setmana reivindicativa, 'Per una Catalunya sense atur, pobresa i desigualtat', 'Rescatem les persones' i 'Renda garantida de Ciutadania JA'. Preguntat per la qüestió al ple de dilluns passat, el regidor de Serveis Socials, Raül Grangé, ha confirmat que donaran suport a la iniciativa.

Raül Grangé

Evidentment hi donarem suport. Farem publicitat de les seves iniciatives i 'contemplarem' el tema de la pancarta.


La Setmana de la Dignitat tindrà lloc des d'aquest dilluns i fins dissabte. La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), ICV, la CUP i ERC són entitats adherides a l'ADS i, per tant, també se sumen a la reclamació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.