Sant Cugat alça la veu en la Setmana de la Renda Garantida de Ciutadania

Diverses entitats locals reclamaran la Renda Garantida de Ciutadania / Foto: ADS

Societat

Publicat el 23/jun/14 per M Castro / M Vilalta

Sant Cugat se suma a la Setmana de la Dignitat, des d'aquest dilluns i fins dissabte, per reclamar la Renda Garantida de Ciutadania. L'Assemblea pels Drets Socials (ADS) i les entitats i partits que la formen, la Federació d'Associacions de Veïns i el PSC, s'adhereixen a la iniciativa, una crida que compta amb el suport de l'Ajuntament i que inclourà una concentració per reivindicar el dret a una renda bàsica.

El projecte de llei per a una Renda Garantida de Ciutadania es va presentar al Parlament a finals de març i va arribar-hi gràcies a les 121.191 persones que van signar una Iniciativa Legislativa Popular (ILP). La proposta també va comptar amb la col·laboració de més de 60 entitats i el suport de 38 ajuntaments, inclòs el de Sant Cugat, que va aprovar una moció al ple del novembre passat a favor d'aquest clam.

Ara les entitats que van promoure aquesta ILP volen 'fer pressió' al Parlament i recordar-li la necessitat d'un acord per consolidar la proposta. A Sant Cugat, l'ADS organitzarà una concentració dijous a l'inici de la Festa Major. El membre de l'entitat Oriol Sánchez ha explicat que des de l'àmbit santcugatenc també s'ha de reivindicar la necessitat que tothom tingui dret a una renda mínima.

Oriol Sánchez

Aquesta setmana és per pressionar al Parlament perquè comenci a complir aquesta demanda ciutadana.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



De la seva banda, el secretari de la Federació d'Associacions de Veïns de Sant Cugat, Josep Maria Àngel, ha explicat que s'adhereixen a la proposta perquè a la ciutat també hi ha famílies que viuen en situació de pobresa.

Josep Maria Àngel

Estem preocupats per la situació de pobresa que pateixen moltes famílies del municipi i de Catalunya.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



En una línia molt semblant s'ha expressat el portaveu del PSC, Ferran Villaseñor, que s'ha mostrat convençut que la caixa dóna per a més i, per tant, pot proporcionar uns diners que assegurin la dignitat de tothom.

Ferran Villaseñor

La caixa dóna per a més, depèn de com. Hem d'establir un mínim, és possible. Demanem a CiU que doni suport a la proposta al Parlament.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



A banda de la concentració, les entitats promotores han demanat a l'Ajuntament, aquest divendres passat, que pengi al balcó una pancarta amb els lemes d'aquesta setmana reivindicativa, 'Per una Catalunya sense atur, pobresa i desigualtat', 'Rescatem les persones' i 'Renda garantida de Ciutadania JA'. Preguntat per la qüestió al ple de dilluns passat, el regidor de Serveis Socials, Raül Grangé, ha confirmat que donaran suport a la iniciativa.

Raül Grangé

Evidentment hi donarem suport. Farem publicitat de les seves iniciatives i 'contemplarem' el tema de la pancarta.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La Setmana de la Dignitat tindrà lloc des d'aquest dilluns i fins dissabte. La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), ICV, la CUP i ERC són entitats adherides a l'ADS i, per tant, també se sumen a la reclamació.