Els bombers convoquen diumenge una vaga indefinida


  • Comparteix:

Els Bombers del Parc de Sant Cugat-Rubí en una imatge d'arxiu

Els Bombers del Parc de Sant Cugat-Rubí en una imatge d'arxiu

Els bombers del parc de Sant Cugat, Rubí i Castellbisbal se sumen aquest diumenge a la vaga indefinida convocada pels sindicats Catac, UGT i CCOO del cos de bombers de la Generalitat. Tot i que inicialment tenien previst començar la vaga aquest divendres, la protesta començarà aquest diumenge que és per a quan la Generalitat ha convocat l'inici dels serveis mínims. La protesta arriba com a resposta a l'increment de la jornada laboral imposada per decret pel govern.

El delegat sindical de CCOO del Parc de Bombers de Sant Cugat-Rubí, Marc Guix, ha explicat a Cugat.cat que la vaga també servirà per evidenciar els problemes actuals de manca d'efectius que hi ha als parcs.

Marc Guix

S'ha fet la pressió de la vaga també perquè l'administració marqui els mínims que ha d'haver-hi a cada parc. D'aquesta manera quedarà retratada perquè aquests mínims ja de normal ara ja no es compleixen per les baixes estructurals que hi ha.


Segons Guix, un parc com el que dóna servei a Sant Cugat necessita 17 bombers en plantilla per fer torns de vuit persones, i tenir, mínim, cinc efectius treballant alhora. Aquesta xifra dista de l'actual, que és, segons Guix, de set bombers contractats, distribuïts en grups de quatre per torn.

Els serveis mínims que estableix el govern inclouen el servei de guàrdia de 24 hores amb els mínims dels torns assignats a cada parc, a més de tot el personal de guàrdia de les regions d'emergència, la sala central i els especialistes del Grup de Recolzament d'Actuacions Forestals (GRAF) i d'Actuacions Especials (GRAE). En el cas de la campanya forestal, també han d'estar operatives totes les guàrdies de reforç de 10 hores.

Els Bombers han emès un comunicat on es mostren en desacord amb aquests serveis mínims, perquè consideren que són abusius i no garanteixen el dret a vaga.

La versió del govern
El director general de Prevenció i Extinció d'Incendis, Ramon Parés, s'ha mostrat 'perplex' per la decisió dels Bombers de la Generalitat de convocar una vaga indefinida a partir d'aquest diumenge perquè, assegura, 'és el moment en què hi ha més necessitat als parcs de bombers de comptar amb tot el personal'. En una entrevista al canal 3/24, Parés ha enviat un missatge de 'tranquil·litat' als ciutadans i ha assegurat que els bombers 'donaran cobertura a totes les situacions d'emergència'.

Amb tot, el director general de Prevenció i Extinció d'Incendis ha reconegut que aquest any hi haurà 103 bombers menys que el 2011 perquè la legislació impedeix fer contractacions i substituir els treballadors que es jubilen. Aquesta situació s'ha compensat obligant els bombers a treballar 102 hores més, 30 d'elles a l'estiu per la campanya contra incendis.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.