Sant Cugat tanca la nit de Sant Joan amb 10 contenidors i un matalàs cremats

Foto d'arxiu d'un contenidor cremat

Societat

Publicat el 24/jun/14 per Mar Castro

Sant Cugat ha tancat la revetlla de Sant Joan amb 10 contenidors cremats, en part, però cap calcinat. A més, també s'ha calat foc a un matalàs i s'ha hagut d'apagar una foguera no autoritzada. Tot i aquests incidents, el regidor de Seguretat Ciutadana, Francesc Carol, fa un balanç positiu del desenvolupament de la nit i del dispositiu especial engegat per a l'ocasió.

En declaracions a Cugat.cat, Carol ha fet un bon balanç de la nit i ha destacat, sobretot, la feina coordinada durant tota la revetlla entre Protecció Civil, ADF, Policia Local i Bombers. Les incidències que s'han ocasionat a Sant Cugat són les esperades, segons el regidor, fruit d'una festivitat com la de Sant Joan.

Francesc Carol

S'han cremat uns 10 contenidors amb diverses consideracions de foc. S'ha hagut d'apagar una foguera no autoritzada i un matalàs que li havien calat foc. No hi ha hagut cap altra incidència important.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Carol ha puntualitzat que tots els incidents de cremes de contenidors que s'han ocasionat durant aquesta passada nit estan relacionats amb l'ús incorrecte del material pirotècnic i fruit d'accidents.

La revetlla al Vallès Occidental
Els Bombers de la Generalitat han rebut 79 avisos provinents del Vallès Occidental durant la nit de Sant Joan. La majoria d'aquestes alertes, un total de 56, han estat per apagar incendis de contenidors de la via pública, així com algun vehicle. A més, han hagut de sortir fins a 19 vegades per incendis a vegestació o a zones forestals. D'altra banda, s'han registrat tres accidents de trànsit a la comarca.

La franja horària amb més activitat de petards associats a la celebració de la revetlla de Sant Joan ha estat de deu del vespre a dotze de la nit.