El concurs de Cooperatives i Empreses Socials flexibilitza els seus requisits

Imatge d'arxiu de la presentació del primer concurs de cooperatives / Foto: Localpres

Societat

Publicat el 25/jun/14 per Pablo Vázquez

El 2n concurs de Cooperatives i Economia Social tindrà uns requisits més flexibles que la primera edició per obrir-lo al màxim de participants. Entre les principals novetats, el cooperativisme deixa de ser l'única forma social acceptada i s'hi podran presentar societats anònimes laborals i societats limitades laborals. El nombre mínim d'integrants passa de tres a dues persones i l'antiguitat mínima d'atur d'un dels integrants passa de sis a un mes. El participants opten a subvencions de fins a 20.000 euros per projecte.

Amb aquesta flexibilització, l'Ajuntament pretén obrir el concurs al màxim d'emprenedors. Es tracta d'un dels primers concursos d'aquestes característiques a Catalunya i té l'objectiu de promoure l'emprenedoria i crear nova ocupació entre els col·lectius més vulnerables.

El tinent d'alcalde d'Economia, Empresa i Ocupació, Carles Brugarolas, ha explicat a Cugat.cat que s'han adonat que havien de flexibilitzar alguns dels criteri inicials.

Carles Brugarolas

El que vam detectar en la primera edició és que ens havíem limitat una mica massa i que havíem de flexibilitzar alguns dels criteris. No ens agrada que tinguéssim pressupost per a quatre projectes i només en poguéssim donar tres.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El concursants poden presentar les sol·licituds fins al 15 d'octubre. La quantitat de subvenció es mantenen igual que les de la primera edició: una subvenció inicial de 2.000 euros per als guanyadors i una altra de fins a 18.000 euros en funció dels resultats.

L'any passat, gràcies a aquest concurs, es van posar en marxa tres cooperatives que donen feina a 14 persones.

Les bases del concurs es poden consultar al web Santcugat.cat.