Sant Cugat promou un projecte contra el malbaratament alimentari


  • Comparteix:

L'alcaldessa, durant la seva intervenció a Londres / Foto: Ajuntament

L'alcaldessa, durant la seva intervenció a Londres / Foto: Ajuntament

L'Ajuntament posarà en marxa una plataforma digital destinada a evitar el malbaratament d'aliments, de manera que les empreses adherides podran vendre els productes sobrants a un preu reduït o fins i tot de manera gratuïta. Anomenat Mavieici.com, el projecte ha guanyat el certamen LLGA Cities Pilot the Future 2014 en la categoria de Sant Cugat i ara es convertirà en prova pilot.

La proposta, impulsada per l'empresa Oxel, ja té una versió en anglès i en francès i properament es traduirà al català. L'Ajuntament proposarà a empreses locals que participin en el projecte, especialment a aquelles que treballen en l'àmbit de la producció i distribució d'aliments, com cadenes de supermercat, forns de pa i carnisseries, entre d'altres.

La intenció és donar l'oportunitat als santcugatencs que tenen pocs recursos d'adquirir productes bàsics a un preu reduït o, fins i tot, gratuïtament. Les entitats que hi vulguin col·laborar hauran de crear un perfil a la plataforma i informar de l'estoc de productes sobrants. Així, un dels altres objectius de la plataforma és lluitar contra el malbaratament d'aliments.

Mavieici.com és el projecte guanyador del LLGA Cities Pilot the Future 2014 en la categoria que convoca Sant Cugat com a membre d'aquesta xarxa. Els premis s'han lliurat aquest dimarts a Londres, en una gala en què ha participat l'alcaldessa, Mercè Conesa. L'organització ofereix a les empreses guanyadores la possibilitat d'aplicar les solucions que han dissenyat en les ciutats que organitzen el certamen.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.