6 Claus aposta per obrir noves possibilitats d'habitatge amb la masoveria urbana


Temes relacionats

Els okupes de 6 Claus volen impulsar un projecte conjunt amb l'Ajuntament (22/jun/14)

Ada Colau dóna suport al projecte de masoveria urbana 6 Claus (18/jun/14)

Els partits analitzen l'okupació de les cases dels mestres a la Floresta (18/jun/14)

6 Claus manté el seu projecte per a les cases okupades de la Floresta (17/jun/14)

Okupen sis cases a la Floresta per reclamar masoveria urbana a Sant Cugat (16/jun/14)

L'Ajuntament alerta que les cases okupades de la Floresta són insegures (16/jun/14)


  • Comparteix:

6 Claus ha exposat el seu projecte als partits polítics

6 Claus ha exposat el seu projecte als partits polítics

Obrir a la ciutat noves possibilitats per aconseguir un habitatge és un dels objectius del projecte de masoveria urbana 6 Claus. Els responsables d'aquest projecte aposten per convertir les antigues cases dels mestres de la Floresta en Habitatge de Protecció Oficial (HPO) en règim de cooperativa de cessió d'ús i confien que aquest sigui el primer de molts projectes de masoveria per a la ciutat.

Els responsables de 6 Claus afirmen que la masoveria urbana i el lloguer social no són excloents i han de cooperar i complementar-se. En aquest sentit, consideren que el projecte pioner que proposen a la Floresta possibilitaria obrir noves opcions als santcugatencs.

El membre de 6 Claus Manel Berenguer ha explicat que volen activar, a partir d'un cens confeccionat amb l'Ajuntament, el patrimoni immobiliari públic i privat en desús de la ciutat i així poder donar resposta a les necessitats en matèria d'habitatge dels santcugatencs.

Manel Berenguer

Volem que aquest sigui el primer de diversos projectes per moure el patrimoni de Sant Cugat i donar-li ús.


Els responsables de 6 claus aposten per trobar amb l'Ajuntament la manera de tirar endavant la masoveria urbana de les cases dels mestres amb el seu projecte, que destaquen està format per persones del territori i vinculades a la Floresta. Un projecte que volen que sigui referent de política innovadora i de col·laboració entre el consistori i la ciutadania.

Els membres del projecte també han ressaltat que la masoveria urbana permet un estalvi monetari a les arques públiques i un intercanvi de treball i manteniment a canvi del dret de l'habitatge d'un espai concret.

6 Claus demana obrir diàleg amb l'Ajuntament i l'entitat Sostre Cívic per trobar una solució per a un projecte conjunt i emplaça la ciutadania, partits polítics, entitats i teixit social a treballar per a una nova forma de fer política d'habitatge.

El projecte 6 Claus ha explicat i discutit a l'Ateneu aquest dimecres el seu projecte amb representants de diferents partits com el PSC, ICV-EUiA, la CUP, la uaSC i Podem. Properament presentaran un pla de viabilitat d'aquesta iniciativa de la Floresta.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.