Gegants d'arreu de Catalunya es llueixen pels carrers de la ciutat


  • Comparteix:

Els geganters de Sant Cugat a la 28a Trobada Gegantera

Els geganters de Sant Cugat a la 28a Trobada Gegantera

Un total d'onze colles geganteres han recorregut els carrers de Sant Cugat en la 28a Trobada Gegantera a ritme de tambors. La cercavila ha comptat amb una trentena de figues d'arreu de Catalunya que s'han sumat a la Festa Major. Com cada any, els gegants han donat el tret de sortida des de la plaça de la Vila amb la tradicional plantada i han continuat amb el seguici fins a la plaça d'Octavià, on han posat el punt final amb el ball dels gegants.



Els Geganters de Sant Cugat han rebut totes aquelles colles que, al llarg de l'any, els han convidat a les seves respectives festes majors: Badalona, Martorell,la Seu d'Urgell, Mediona, Santa Coloma de Cervelló, Súria, Valldoreix, Sant Cugat Sesgarrigues, Caparrots de Sant Cugat i Albert Civis. Una trentena de figures han omplert els carrers de la ciutat en una cercavila que ha fet ballar grans i petits a ritme de gegants.

Segons el cap de la colla dels Gegants de Sant Cugat, Ramon Bruguera, la tradició gegantera és una de les més importants en la cultura popular catalana.

Ramon Bruguera

Per nosaltres és molt important perquè el que ens agrada és fer la cercavila per aquí, per Sant Cugat. Som un símbol pel poble, igual que el Joan i la Marieta. A més ens agrada molt sortir davant dels nens santcugatencs, que són el nostre gran públic. I d'alguna manera aquesta és la nostra gran festa.


La trobada ha posat el punt final a la plaça d'Octavià, on els gegants de totes les colles han ofert un ball conjunt per enfortir vincles entre les colles.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.