El Grup Mediterrània es fa gran amb la representació de 'Quadrigènia'


Temes relacionats

El Grup Mediterrània supera la fita dels 1.500 euros per a 'Quadrigènia' ( 8/jun/14)

El Grup Mediterrània crea 'Quadrigènia', el primer muntatge 100% propi (31/mar/14)


  • Comparteix:

'Quadrigènia' confirma la trajectòria ascendent del Grup Mediterrània

'Quadrigènia' confirma la trajectòria ascendent del Grup Mediterrània

El Grup Mediterrània s'ha vestit de gala per mostrar el seu primer espectacle de creació pròpia, 'Quadrigènia', una actuació amb què ha fet un nou homenatge a la cultura i el folklore català. La plaça d'Octavià s'ha omplert de gom a gom per veure un espectacle que s'ha dividit en dues parts, una amb danses d'arrel tradicional i una altra, 'Quadrigènia', on l'agrupació ha escenificat amb música i balls els quatre elements terrestres.



Després de diversos mesos d'intensos preparatius, la Festa Major ha portat un dels moments més importants per la història del Grup Mediterrània: mostrar a la ciutadania el primer espectacle que han dissenyat i produït els seus membres. L'actuació, amb una durada de prop d'una hora i mitja, ha arrencat amb les tradicionals danses tradicionals. El punt culminant, però, s'ha fet esperar fins a la segona part, moment en què 'Quadrigènia' ha donat el tret de sortida.

Aquesta paraula neix de la unió de 'quatre' amb el sufix 'gènia', que fa referència als conceptes de naixement i generació. Així, l'actuació és una metàfora de la relació entre els elements de la Terra i el naixement de la cultura catalana, tal com ha recordat la membre de l'equip de Producció i Comunicació de l'agrupació, Esther Madrona.

Esther Madrona

'Quadrigènia' vol representar la fusió dels quatre elements i acaben formant part de la cultura catalana.


Amb la participació de 27 balladors, 'Quadrigènia' ha donat el tret de sortida amb l'homenatge a la terra, amb uns dansaires que han escenificat el treball al camp i els fruits que se'n deriven. L'aigua ha fet aparició de la mà de les llegendes de les dones d'aigua, mentre que l'aire ho ha fet amb els tipus de vents. Amb el foc, els dansaires han recordat les falles d'Isil, que tenen lloc en aquesta població del Pallars Sobirà durant la revetlla de Sant Joan. El punt final ha arribat amb una dansa on els quatre elements es fusionen en un tot.

Amb aquesta representació, el grup assoleix una fita molt important de la seva història, la de idear i produir una representació pròpia. Per Madrona, que ha reconegut que han passat nervis abans de l'actuació, es tractava d'un repte que tenia l'entitat.

Esther Madrona

Hem assolit una majoria d'edat, sí, però és un repte i estem nerviosos.


Perquè 'Quadrigènia' surti a la llum, el Teatre la Unió, l'Ajuntament i el Teatre-Auditori han col·laborat en la producció de l'espectacle. D'altra banda, la Cobla Principal del Llobregat ha estat l'encarregada, un any més, d'acompanyar els balladors amb els seus instruments. El disseny de la música ha anat a càrrec d'Ivan Joanals.

Per finançar la producció de l'espectacle, el Grup Mediterrània va recórrer a la plataforma de micromecentatge Verkami, on va recollir 1.600 euros, 600 més del mínim que necessitaven. Normalment, per Festa Major l'agrupació actua a la plaça de l'Om. En aquesta ocasió, però, s'ha traslladat a la plaça d'Octavià perquè el format de l'espectacle requeria un escenari més gran.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.