Els musulmans santcugatencs ja han començat el Ramadà


  • Comparteix:

La comunitat musulmana catalana celebra el Ramadà fins al 28 de juliol

La comunitat musulmana catalana celebra el Ramadà fins al 28 de juliol

La comunitat musulmana ha començat aquest cap de setmana el mes sagrat del Ramadà que s'allargarà fins al 28 de juliol. Durant aquest període, els musulmans s'abstenen de menjar i beure durant les hores diürnes, a més de privar-se d'altres activitats com fumar, perfumar-se i mantenir relacions sexuals.

D'aquesta abstinència en queden exclosos les dones embarassades, en periode de lactància i durant la menstruació, els ancians, els malalts greus i els nens. Als vespres, amb la posta de sol, és quan es trenca el dejú i comencen unes hores de reunió familiar i ambient festiu.

El dejuni del Ramadà és un dels cinc pilars de l'islam sunnita i d'obligatori compliment. El Ramadà és el novè mes del calendari islàmic, que està sincronitzat amb la lluna i que es divideix en 12 periodes de 29 o 30 dies. Per aquest motiu, cada any el mes sagrat s'avança respecte el calendari gregorià. La fugida de Mahoma dels seus enemics, l’any 622 del calendari occidental, de la seva ciutat natal de la Meca a Medina dóna inici a aquest calendari.

Durant aquest període, en molts països on l'islam és majoritari la jornada laboral s'escurça. Les hores lliures es dediquen a descansar, estar amb la família, fer la compra, preparar l'iftar, que és l'àpat que es fa en fer-se fosc, i llegir l’Alcorà. El ramadà és un mes especialment propici per llegir l’Alcorà perquè es commemora la nit que, segons els musulmans, Déu va fer la primera revelació de l’Alcorà a Mahoma, l’any 610. El període de dejuni és, alhora, temps de sacrifici que propicia la reflexió, el recolliment i la introspecció.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.