Consultoris i CAP tanquen els divendres de juliol a les dues, menys La Mina


  • Comparteix:

El consultori de la Floresta s'ubica al Centre Cívic del districte

El consultori de la Floresta s'ubica al Centre Cívic del districte

Els CAP de Valldoreix i Can Mates i els consultoris de la Floresta i les Planes tanquen els divendres d'aquest mes a les dues del migdia, tret del CAP Sant Cugat que roman obert tot l'estiu. Així comença el reajustament del calendari de funcionament dels centres que aplica el CatSalut a l'estiu. Entre el 28 de juliol i el 31 d'agost el CAP La Mina esdevindrà centre de referència en ser l'únic que estarà obert. Durant aquest temps el consultori de la Floresta tancarà les tardes dels dies laborables.

Igual que l'any passat, el CAP La Mina tornarà a absorbir la demanda sanitària durant bona part de l'estiu i serà l'únic que no tancarà. El centre obrirà cada dia per oferir atenció espontània i urgent, sense visites programades. Els primers dies de setembre, el centre ja acollirà cites pactades al matí, mentre que a la tarda assistirà només casos d'urgència. Cal apuntar, però, que la tarda del 5 de setembre tots els equipaments, tret del CAP Sant Cugat, tancaran les seves portes.

Segons el CatSalut, atenent que en el període estiuenc baixa de forma significativa el nombre de visites, alguns centres d'atenció primària i consultoris locals de la Regió Sanitària Barcelona tanquen o redueixen l'horari d'atenció al ciutadà durant l'estiu, orientant l'atenció cap a altres punts propers al ciutadà.

El CatSalut recorda que els usuaris dels centres on es produeix el canvi horari sempre disposen d'un servei d'atenció alternatiu, per assegurar la prestació de tots els serveis de salut necessaris per l'atenció primària. Segons la informació facilitada a Cugat.cat, el Servei Català de la Salut (CatSalut) ha pactat aquests horaris amb l'Ajuntament.

Segons dades municipals, el CAP de Sant Cugat registra una mitjana de 18.266 visites al mes, de setembre a juliol, quan els altres dos CAP que hi ha a la ciutat són oberts. A l'agost aquesta xifra és de 16.765, tenint en compte que els altres dos centres estan tancats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.