Sis escoles santcugatenques faran una prova pilot en problemes d'aprenentatge


Temes relacionats

Experts donen a conèixer les diferències d'aprenentatge al Teatre-Auditori ( 1/jul/14)


  • Comparteix:

Sis escoles posaran en marxa una prova pilot en diagnosi i tractament de deficiències d'aprenentatge com la dislèxia i altres trastorns. Ho han anunciat l'alcaldessa, Mercè Conesa, i la cap de la Direcció General d'Educació Infantil i Primària, Alba Espot, en la 1a Jornada Internacional sobre Diferències d'Aprenentatge, que ha tingut lloc aquest dimarts al Teatre-Auditori. Prop de 1.000 professionals de l'educació i la salut han acudit a aquesta proposta, on s'han exposat experiències d'aprenentatge innovadores a àmbit internacional.

El projecte pilot presentat per l'alcaldessa té l'aval del departament d'Ensenyament i la col·laboració de la Fundació Ricardo Fisas. Al setembre es posarà en marxa el pilot a sis escoles que durant tres anys provaran diverses metodologies d'èxit internacional en la diagnosi i tractament de les diferències d'aprenentatge. Les sis escoles eren inicialment, segons el departament d'Educació, Turó de Can Mates, Avenç, Thau, Pureza de María, Joan Maragall i Pins del Vallès. Ara estan a l'espera de confirmació dels centres que assumiran la prova pilot.

L'Ajuntament té previst capacitar el personal docent de les escoles per detectar el Trastorn per Dèficit d'Atenció amb Hiperactivitat (TDAH) o la dislèxia. Amb aquestes mesures, l'alcaldessa, Mercè Conesa, espera augmentar el rendiment dels alumnes afectats.

Mercè Conesa

No cal crear una nova escola, el que hem de treballar és com capacitem els mestres i oferir eines perquè puguin millorar el rendiment escolar.


Els professionals calculen que les diferències d'aprenentatge afecten entre el 5 i el 15% dels alumnes i és un factor determinant en el fracàs escolar. La prova pilot que es farà a Sant Cugat determinarà l'aplicació d'aquests mètodes innovadors a àmbit català per part de la Generalitat, tal com ha explicat la cap de la Direcció General d'Educació Infantil i Primària, Alba Espot.

Alba Espot

Al setembre començarem una mostra d'experimentació a sis centres de Sant Cugat. Quan haguem adaptat aquestes metodologies dels Estats Units al nostre context, les extendrem a tot Catalunya.


La 1a Jornada Internacional sobre Diferències d'Aprenentatge ha reunit prop d'un miler de professionals del món de l'educació i la salut. Una desena de ponents de prestigi han explicat les seves experiències d'àmbit internacional en el desenvolupament de les metodologies, protocols de diagnosi i tractament de les diferències d'aprenentatge.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.