L'EMD reforçarà el transport per garantir el desplaçament d'alumnes al Ferran i Clua


Temes relacionats

Les AMPA, a l'expectativa de les alternatives al transport escolar ( 3/abr/14)

Ferran i Clua, La Floresta i Leonardo, sense transport escolar el curs vinent ( 3/abr/14)


  • Comparteix:

Valldoreix introduirà canvis per reforçar el transport al Ferran i Clua

Valldoreix introduirà canvis per reforçar el transport al Ferran i Clua

L'EMD de Valldoreix reforçarà al curs vinent la línia 1 del servei d'autobusos, a les nou del matí i dos quarts de cinc de la tarda, per donar resposta a la supressió del transport no obligatori per part del Consell Comarcal a l'escola Ferran i Clua. El govern valldoreixenc també modificarà el recorregut de la línia 2 perquè arribi al barri de la Serreta, on resideixen alguns alumnes. La vocalia d'Educació ha avançat que la línia 1 de Sant Cugat tindrà una parada al Ferran i Clua a les entrades i sortides escolars.

L'objectiu d'aquests canvis és solucionar la manca de transport escolar a partir del curs vinent a l'escola valldoreixenca. El Consell Comarcal del Vallès Occidental ha suprimit de manera progressiva el transport escolar no obligatori (quan l'escola està en el mateix municipi en què resideix l'estudiant) en ciutats de més de 50.000 habitants.

Amb l'objectiu de pal·liar aquest dèficit, l'EMD va engegar una comissió de treball amb l'AMPA del Ferran i Clua i amb la direcció del centre. Després d'uns mesos d'estudi, l'administració ha decidit reforçar la línia 1 d'autobusos, establint un servei especial a les nou del matí i dos quarts de cinc de la tarda, hores d'entrada i sortida dels alumnes.

En la mateixa línia, l'àrea de Mobilitat de l'EMD està estudiant un nou trajecte de la línia 2 perquè també pugui passar per la zona de la Serreta i recollir així els nens i nenes que estudien al Ferran i Clua. En declaracions a Cugat.cat, la vocal d'Educació, Susanna Herrada, ha explicat que la primera idea va ser la de contractar un servei d'autobús privat, una opció que no resultava viable.

Susanna Herrada

Ens vam assabentar que no podíem establir un servei discrecional, de transport privat. A més, ens vam assabentar que ho havíem de resoldre amb el nostre transport.


Herrada també ha explicat que l'Ajuntament habilitarà un servei especial a la línia 1 de Sant Cugat, que actualment acaba el seu recorregut al Centre d'Atenció Primària (CAP) de Valldoreix. El reforç, sufragat en aquest cas pel consistori, també s'implantarà a les nou del matí i a dos quarts de cinc de la tarda, de manera que en aquestes dues franges arribarà al centre escolar valldoreixenc.

Aquest paquet de mesures arriba dos mesos després de l'anunci que el Ferran i Clua, juntament amb l'escola La Floresta i l'institut Leonardo da Vinci, es quedaria sense el transport escolar no obligatori. Herrada ha explicat que al principi aquest servei era gratuït però que després les famílies van haver d'abonar 240 euros per mantenir-lo. De totes maneres, les retallades pressupostàries de la Generalitat han provocat la seva supressió.

En el capítol educatiu, d'altra banda, l'EMD està treballant per incloure al pati de l'escola bressol diversos tendals per augmentar les zones d'ombra. A més, en dues setmanes es convocarà un concurs per adjudicar la concessió del servei de menjador al centre. Herrada ha explicat que confien que el preu sigui més ajustat per a les famílies i que es millori la qualitat dels àpats.

Aquestes novetats arriben després dels resultats d'una enquesta de satisfacció que ha fet l'EMD a les famílies de l'escola bressol, a petició de la direcció del centre. El qüestionari, contestat per 35 de les 74 famílies, atorga una valoració general de 9 punts sobre 10 al servei que presta el centre educatiu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.