El Consell de Joves 13/16 vol més cultura i participar en el disseny de la Festa Major


Temes relacionats

Es constitueix el Consell de Joves 13/16 per recollir la visió dels adolescents ( 5/mai/14)


  • Comparteix:

El Consell de Joves ha fet una última reunió a la sala de plens després de l'acte / Foto: Localpres

El Consell de Joves ha fet una última reunió a la sala de plens després de l'acte / Foto: Localpres

El Consell de Joves 13/16 reclama al consistori una oferta lúdica i esportiva més variada i la possibilitat de participar en l'organització de la Festa Major per garantir així la presència de propostes juvenils ben atractives. L'òrgan juvenil, format per nois i noies de 13 a 16 anys, ha posat aquest dimecres al consistori el punt final al curs, una sessió on també ha reclamat la possibilitat que l'òrgan s'ampliï a 35 consellers, i encabir-hi així joves santcugatencs que no estudien a la ciutat i alumnes de Batxillerat.

La primera edició del Consell de Joves 13/16 ha celebrat l'última sessió a la sala de plens, un acte on ha mostrat als representants municipals les seves propostes per millorar el funcionament d'aquest òrgan i el Pla Local de Joventut. Aquests van ser els encàrrecs que van rebre fa gairebé dos mesos del consistori.

Han estat diverses setmanes de reunions on els consellers han analitzat la ciutat en clau juvenil per idear mesures per millorar-la. Una de les conclusions a les quals han arribat és que cal dotar-la de més activitats culturals i esportives per als joves. Per exemple, han reclamat uns preus de cinema més assequibles. La membre de l'òrgan Paula Saad ha explicat que calen més propostes lúdiques i, especialment, comunicar-les millor.

Paula Saad

En tot cas ens agradaria poder fer més activitats culturals. Creiem que les activitats que s'organitzen estan bé però no les coneixem prou.


D'altra banda, el fet d'haver treballat durant les setmanes prèvies a la Festa Major ha provocat que els consellers també s'hagin fixat en la necessitat d'introduir-hi més activitats per als adolescents. Per solucionar-ho, han reclamat poder participar en l'organització de la principal celebració de la localitat.

El Consell de Joves està format per 13 nois i noies que estudien a set centres educatius de la ciutat. De fet, l'organigrama preveu que siguin 26 els integrants de l'òrgan. De totes maneres, una de les propostes dels seus participants és la d'ampliar el Consell a 35, i així encabir a alguns nois i noies que estudien a fora de la ciutat i alguns que facin Batxillerat. En aquest sentit, el conseller Joan Bea ha explicat que hi ha membres que hauran d'abandonar l'òrgan però que els agradaria mantenir-hi algun lligam.

Joan Bea

Creiem que la gent vol continuar participant hauria de tenir alguna manera de fer-ho. Els que abandonen l'ESO necessiten espais de participació.


De la seva banda, l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha reconegut la tasca dels consellers i ha explicat que estudiaran totes les seves idees, sempre intentant-se adequar al pressupost disponible. L'alcaldessa ha posat en valor l'opinió d'aquests joves representants juvenils.

Mercè Conesa

Teniu opinió. Hi ha coses que us agraden i d'altres que no. Si ens ho expliqueu, nosaltres també tindrem idees per millorar.


A la trobada també han participat representants del PP, el PSC, ICV-EUiA i la CUP. Els centres educatius que han participat en aquest primer Consell de Joves són el Pureza de María, Hatikva, l'Angeleta Ferrer, la Farga, el Joaquima Pla i Farreras, el Viaró i l'Arnau Cadell.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.