6 Claus convida Sostre Cívic a participar al seu projecte de masoveria urbana

El moviment reclama més compromís amb la masoveria urbana

Societat

Publicat el 3/jul/14 per Mikel Vilalta

El col·lectiu 6 Claus ha demanat una trobada amb representants del consistori i Sostre Cívic perquè aquesta pugui formar part del projecte de masoveria urbana a les cases okupades de la Floresta. La intenció de 6 Claus també és la de mostrar a l'Ajuntament el pla de viabilitat que han elaborat i revindicar el seu model de gestió com la millor opció per a aquests immobles.

El projecte 6 Claus vol que Sostre Cívic, l'entitat que en principi s'ha d'encarregar de rehabilitar aquests edificis per afegir-los al parc de lloguer social, pugui implicar-se en el projecte de masoveria urbana. És per aquest motiu que ha sol·licitat una reunió amb l'Ajuntament i representants d'aquesta entitat, via instància, per presentar-los un pla de viabilitat i altres propostes concretes.

Els joves que okupen actualment les cases dels mestres de la Floresta comparteixen amb l'equip de govern la idea que cal destinar aquests immobles al parc de lloguer social. La diferència és que 6 Claus considera que la millor manera d'aprofitar-los és introduint-hi un model de masoveria urbana en règim de cooperativa de cessió d'ús. Aquesta és la idea que volen proposar i defensar en la reunió. Les cases florestanes estan okupades des de mitjans de maig.