700 persones ja han confirmat la seva participació a la V santcugatenca


Temes relacionats

Convoquen a formar una gran V a Sant Cugat a favor de la independència (22/jun/14)


  • Comparteix:

Sant Cugat ja va organitzar l'any passat una cadena humana a favor de la independència / Foto: ACN

Sant Cugat ja va organitzar l'any passat una cadena humana a favor de la independència / Foto: ACN

700 persones s'han inscrit a la V santcugatenca, una iniciativa per reclamar la independència de Catalunya que tindrà lloc aquest divendres i que servirà d'assaig de cara a la manifestació de la Diada Nacional d'enguany. Els organitzadors de l'acte, l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural, confien a arribar als 1.500 participants.

Les delegacions nacionals d'aquestes dues entitats estan preparant una gran manifestació a favor de la independència. Seguint la línia de la mobilització de 2012 i la Via Catalana de l'any passat, la intenció és demostrar que el sentiment independentista té el suport de gran part de la societat catalana. En aquesta cas, l'objectiu és omplir la Diagonal i la Gran Via de les Corts Catalanes confluint a la plaça de les Glòries Catalanes, de manera que es formi una gran V, símbol de l'anhel 'per votar i de llibertat'.

Per escalfar motors, però, Sant Cugat s'avança a la cita i organitza la seva V. El vèrtex s'ubicarà a la plaça d'Octavià, on naixeran les dues ales que s'han d'allargar pel carrer Major i Santiago Rusiñol. De moment, s'hi han inscrit 700 persones tot i que l'organització confia a arribar a les 1.500.

El coordinador d'aquesta proposta, Vicenç Alegre, ha explicat que esperen que hi hagi gent que se sumi de manera espontània a la iniciativa que encara que no s'hagin inscrit. Alegre ha puntualitzat que la prioritat no és omplir els carrers de gom a gom, sinó aconseguir prou gent perquè la forma de la V quedi ben definida.

Vicenç Alegre

Volem que hi hagi una definició de la V. Omplir tots els carrers ja seria fantàstic. Esperem poder formar columnes de tres o quatre persones.


De moment està confirmada la presència de 60 voluntaris, que s'encarregaran de distribuir les persones de manera correcta perquè la forma de la V quedi ben articulada. L'acte també es complementarà amb el desplegament d'una estelada gegant i actuacions musicals. A més, alguns voluntaris pujaran a dalt del campanar del Monestir per gravar la formació de la V.

Per participar-hi, cal inscriure's a la web de la delegació local de l'ANC, Santcugat.assemblea.cat. Les inscripcions estan obertes des de fa algunes setmanes i l'assignació a la V santcugatenca es farà per trams.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.