Sant Cugat ampliarà els mecanismes per lluitar contra la violència masclista


Temes relacionats

Informe sobre la violència de gènere: la crisi dificulta la seva eradicació (25/nov/13)

Sant Cugat registra 106 casos de violència de gènere al 2011 (28/nov/12)


  • Comparteix:

Un moment de la reunió entre l'Ajuntament i l'Institut Català de les Dones / Foto: Localpres

Un moment de la reunió entre l'Ajuntament i l'Institut Català de les Dones / Foto: Localpres

Sant Cugat s'adherirà a la xarxa de municipis que fan difusió de la línia telefònica 900.900.120 que assessora dones víctimes de la violència masclista. La ciutat ha pres aquesta decisió després de reunir-se aquest dimarts amb l'Institut Català de les Dones. L'Ajuntament estudia també la possibilitat de desenvolupar el projecte 'Estimar no fa mal', adreçat sobretot a infants i joves. Les dues iniciatives es tiraran endavant entre la tardor del 2014 i tot el 2015.

La presidenta de l'Institut Català de les Dones, Montserrat Gatell, ha visitat aquest dimarts Sant Cugat amb la intenció que la ciutat s'adhereixi a aquests dos programes que tenen l'objectiu de lluitar contra la violència masclista. Gatell ha destacat la transversalitat de la violència envers les dones i ha afegit que a Sant Cugat les dades actuals conegudes són similars a la de municipis de les mateixes dimensions geogràfiques.

Montserrat Gatell

Les xifres conegudes, que no són les reals, no tenen grans variacions respecte altres anys. La violència masclista és molt transversal i a Sant Cugat no hi ha cap xifra diferent a altres ciutats de les mateixes dimensions.


L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha destacat la necessitat de donar a conèixer més el Servei d'Atenció a la Dona per facilitar l'accés al col·lectiu afectat. És per això que ha avançat que treballaran conjuntament amb l'Institut Català de les Dones per trobar els millors mecanismes per oferir un servei integral.

Mercè Conesa

Volem donar a conèixer més aquest servei d'atenció a la dona. És un servei integral que vol donar a conèixer la violència de gènere i altres aspectes.


El darrer informe de la Violència contra les Dones de Sant Cugat, presentat el novembre, situava la crisi econòmica i les situacions de dependència com els fets que, actualment, agreugen més els episodis de violència de gènere i compliquen la seva superació. El 2013 es va tancar amb un centenar de casos a Sant Cugat, una xifra similar a la dels darrers anys: 95 el 2012 i 106 el 2011.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.