Dos santcugatencs reben el diploma de Mestre Artesà

Els 42 guardonats al Palau de la Generalitat / Foto: Premsa Gencat

Societat

Publicat el 9/jul/14 per Pablo Vázquez

La joiera Laura Jener i el modelista naval Josep Marin han estat reconeguts com a Mestres Artesans aquest dilluns al Palau de la Generalitat. Els dos artesans santcugatencs han rebut el diploma per la seva àmplia trajectòria, per la difusió del seu mestratge i per l'aplicació de tècniques i materials innovadors.

Laura Jener és joiera i cofundadora de la galeria Dterra, un espai de treball i exposició amb 13 anys de vida que comparteix amb la ceramista Robert Ferreira. La joiera local està especialitzada en un estil minimalista inspirat en la natura i que sovint combina amb la ceràmica. Jener s'ha mostrat satisfeta per un premi que avala 'la seva extensa tasca divulgativa de l'ofici i l'experimentació de noves tècniques i materials en les seves creacions'.

Laura Jener

Estic molt orgullosa, molt contenta. Un premi com aquest et situa, et fa arribar a més gent.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



L'altre santcugatenc premiat ha estat el modelista naval Josep Marin, que ha rebut el premi 'pel seu ampli coneixement de les construccions nàutiques a escala, amb reproduccions fidedignes i innovacions tecnològiques aplicades a la navegació dels seus models'.

El lliurament dels ciplomes de Mestre Artesà ha tingut lloc aquest dilluns al Palau de la Generalitat, amb presència del president, Artur Mas, i el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig. El president Mas ha agraït als 42 mestres artesans premiats la seva feina per mantenir vius els oficis i per contribuir a la reactivació econòmica del país.