L'Ajuntament rebrà 875 euros per plaça d'escola bressol ocupada


Temes relacionats

El govern destina a les escoles bressol 34 milions del Pla únic d'obres i serveis (10/jul/14)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Santcugat.cat

Imatge d'arxiu / Santcugat.cat

L'Ajuntament rebrà 875 euros per cada plaça d'escola bressol municipal ocupada dels cursos 2013-2014 i 2014-2015. L'aportació surt dels diners que les diputacions destinen al Pla únic d'obres i serveis de Catalunya (PUOSC) i que ara s'utilitzaran per pagar gairebé la meitat del deute per les escoles bressol que la Generalitat té amb els consistoris. La Generalitat, però, no preveu el pagament del curs 2011-2012, que el govern encara té pendent amb el consistori.

L'acord entre la Generalitat i les diputacions es va signar dimarts passat, tot i que l'Ajuntament ja ha rebut part dels ingressos en aquest concepte. Són els 34,2 milions que havien d'aportar les diputacions al Pla únic d'obres i serveis (PUOSC), principalment per a obra nova, i que ara es destinen a les escoles bressol.

Per la regidora d'Educació, Esther Salat, aquesta fórmula ha permès desencallar el finançament de les escoles bressol, després de l'eliminació de les partides estatals per a l'educació de zero a tres anys i els problemes econòmics de la Generalitat.

Esther Salat

La Diputació té un paper cabdal amb aquest pas d'ajudar que les administracions locals mantinguin un servei tan important com aquest.


Tot i així, la Generalitat encara té pendent el pagament al consistori del curs 2011-2012, mentre que l'aportació per al 2012-2013 ja es va fer efectiva. El curs actual i el vinent, l'Ajuntament rebrà 875 euros per plaça ocupada d'escola bressol, entre 250 i 300 places en funció del moment del curs, segons Salat.

Sant Cugat té vuit escoles bressol municipals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.