Prop de 940 santcugatencs celebren el Ramadà


Temes relacionats

Els musulmans santcugatencs ja han començat el Ramadà (30/jun/14)


  • Comparteix:

Gairebé un miler de santcugatencs segueixen el Ramadà

Gairebé un miler de santcugatencs segueixen el Ramadà

La comunitat islàmica de Sant Cugat, que aplega gairebé un miler de persones, va començar el 28 de juny passat el Ramadà, una tradició que segueixen més de 1.600 milions de musulmans arreu del món. El programa 'A fons' dedica un capítol al novè mes del calendari llunar, un temps sagrat en què es practica el dejuni durant aproximadament 30 dies.



Un equip de Cugat.cat ha visitat la Mesquita del carrer de Montserrat, on es reuneix l'Associació Casa Cultural Àrab de la nostra ciutat. També s'ha desplaçat a Sabadell per conèixer el testimoni d'una doctorant de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) que estudia els textos i traduccions feministes àrabs, així com la seva interpretació a Occident. Finalment ha aterrat a Barcelona, al barri de Sants, on ha pogut parlar amb dues dones catalanes que s'han convertit a l'Islam i que són membres de l'Associació de Dones Musulmanes a Catalunya.

Des de les quatre de la matinada fins a dos quarts de deu del vespre els musulmans no tenen permès ni beure ni menjar. També s'han d'abstenir de fumar i mantenir relacions sexuals durant les hores diürnes. N'estan exempts les dones embarassades, amb la menstruació o que acaben de parir, les persones amb malalties mentals, la gent gran amb dependència, els nens i els viatgers. Un altre dels punts que analitza el reportatge és si el dejuni durant el Ramadà pot millorar la salut d'una persona.

El Ramadà és molt més que un període d'abstinència. És un mes de reflexió i d'agermanament que permet sentir el patiment d'aquells que no tenen res per a menjar, explica l'imam de la mesquita de Sant Cugat, Yassin Laghmich, que també és integrador social.

Yassin Laghmich

És un mes religiós que esperem durant tot l'any. Tothom se sent molt acollit. És un temps molt especial per a qualsevol musulmà del món.


Aquesta tradició sagrada prové de la creença que va ser durant aquest mes quan Mohammad va rebre la revelació de l'Alcorà. Per la seva importància, segueix sent un dels cinc pilars de l'Islam, que inclou l'oració cinc vegades al dia, la professió de la fe, donar almoina i la peregrinació a la Meca almenys una vegada a la vida.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.