L'Ajuntament i la Diputació s'uneixen per arranjar 17 habitatges de gent gran


  • Comparteix:

Sant Cugat participarà en la tercera edició del programa d'arranjament d'habitatges per a la gent gran. La ciutat està adherida a aquesta iniciativa de la Diputació de Barcelona des del 2009 i en les dues primeres edicions s'han fet 37 arranjaments diferents. Per al proper curs 2014-2015 la intenció és fer 17 actuacions més per millorar la qualitat de vida de persones majors de 65 anys.

El programa d'arranjament d'habitatges per a la gent gran facilita reformes bàsiques als domicilis de les persones grans més vulnerables amb l'objectiu de garantir unes condicions de seguretat, higiene i habilitats mínimes. La intenció també és afavorir l'accessibilitat, l'autonomia i la qualitat de vida a la llar.

El diputat delegat de Benestar Social de la Diputació de Barcelona, Josep Oliva, ha explicat que les reformes representen un gran canvi per a les persones beneficiades.

Josep Oliva

Diem que són petites reformes però són importants millores que faciliten l'envenlliment actiu i l'autonomia personal de gent gran.


Sant Cugat es torna a adherir a aquesta iniciativa per tercera vegada. En les últimes dues edicions, l'Ajuntament, amb el suport de la Diputació de Barcelona, ha pogut fer 37 arranjaments i ara té previst fer-ne 17 més entre el 2014 i el 2015. El cost mitjà de cada intervenció és de 1.100 euros subvencionat en un 80% per la Diputació i un 20% per les administracions locals adherides.

L'actuació més sol·licitada és arranjar els lavabos, sobretot la de canviar la banyera per un plat de dutxa. També s'han fet canvi d'aixetes, eliminació de bidets, substitució de placa de gas per elèctrica i altres ajuts tècnics.

A Sant Cugat, el perfil majoritari és el d'una dona (un 58,8%) d'entre 80 i 84 anys (un 47%), que viu sola (un 47%) en un habitatge de propietat al centre urbà, que és independent per a les activitats diàries, però que es troba amb certes dificultats de salut i que percep uns ingressos mensuals entre 663 i 995 euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.