El repte de la independència és assumible en matèria de seguretat, segons CDC


  • Comparteix:

Carol, flanquejat per Martínez a l'esquerra de la imatge i Pardo a la dreta

Carol, flanquejat per Martínez a l'esquerra de la imatge i Pardo a la dreta

Catalunya disposa de l'estructura necessària per assumir competències plenes en matèria de seguretat. Aquesta és la principal conclusió de la xerrada sobre aquest àmbit organitzada per CDC en què han participat el director del Servei de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvament (SPEIS) de l'Ajuntament de Barcelona, Manel Pardo, i el director de Serveis Jurídics i secretari del districte de Ciutat Vella de la ciutat comtal, Andreu Martínez. La formació nacionalista ha explicat que l'eix principal d'aquest model s'haurà de basar en el servei a la ciutadania per garantir-ne les seves llibertats.

Els dos protagonistes han explicat al públic assistent la realitat del sistema de seguretat actual del país. Martínez ha destacat que el futur de la seguretat catalana s'ha de construir sobe la base d'allò que ja existeix. Es tracta d'un model de policia catalana que té els 17.000 efectius del cos de Mossos d'Esquadra i els 11.000 policies locals dels 213 municipis dotats amb aquest cos de seguretat. Això, sumat a altres estructures com els Bombers, Protecció Civil i la seguretat privada, els permet assegurar que el país és prou sòlid per assumir competències plenes en aquesta matèria.

Andreu Martínez

Hi ha estructura suficient per construir una estructura d'estat en matèria de seguretat amb competències plenes.


Pardo, de la seva banda, ha destacat el fet que la majoria d'estructures ja estan fetes i que només cal repensar el sistema des d'una visió nacional de cara al 9N però també de cara a demà mateix. En aquest sentit, ha ressaltat el fet que el principi bàsic del model de seguretat català s'ha de basar sempre en el servei al ciutadà.

Manel Pardo

El principi bàsic és el servei al ciutadà i això ho ha de ser avui, demà i els propers anys.


La xerrada, sota el títol 'Seguretat i estat propi' i organitzada per CDC, ha tingut lloc a la Casa de Cultura aquest dimecres al vespre i ha estat presidida pel tinent d'alcalde de Seguretat i membre del partit, Francesc Carol.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.