Marià Martí: 'No ens fa cap gràcia que una altra línia elèctrica travessi Collserola'


Temes relacionats

Tots els partits del ple, tret del PP, s'oposen a la MAT de Collserola (17/jun/14)


  • Comparteix:

Imatge aèria de la Serra

Imatge aèria de la Serra

El gerent del Consorci Parc de Collserola, Marià Martí, assegura no tenir cap notificació oficial de la futura línia de Molt Alta Tensió (MAT) que Red Eléctrica de España (REE) vol fer passar per la serra de Collserola. Martí ha explicat a Cugat.cat que no coneix el traçat que aquesta setmana ha avançat el diari 'Ara', però alerta que una línia d''aquestes dimensions' no és assumible en aquest entorn natural.

Martí ha explicat que la incertesa sobre aquesta infraestructura, que pretén unir les estacions elèctriques de Sant Just Desvern i Santa Coloma de Gramenet passant per Collserola i a 400.000 vols de tensió, existeix des de fa anys. El gerent del Consorci del Parc ha explicat, però, que ells mai no han rebut cap explicació sobre la MAT i que, si finalment es tira endavant, s'hauran d'avaluar bé els impactes que pot patir l'entorn natural.

Marià Martí

D'entrada hem de dir que no ens fa cap gràcia una altra línia elèctrica d'aquestes dimensions, tot i que suposi l'eliminació d'altres línies ja existents de mitja i alta pensió. És un tema delicat perquè suposant que legalment es pugui fer, s'ha de tenir en compte que això és un espai natural que potser no pot encaixar els impactes que se'n deriven.


La MAT al ple
Tots els grups amb representació al consistori, excepte el PP, van mostrar al ple de juny la seva oposició a la construcció d'una línia de Molt Alta Tensió (MAT) que hauria de creuar Collserola, amb pas pel terme municipal de Sant Cugat. CiU, ICV, PSC i la CUP rebutgen que Red Eléctrica Española vulgui crear 'una autopista elèctrica de màxim voltatge' travessant Collserola sense comptar amb un debat previ amb les ciutats afectades ni amb el consens de la ciutadania. El PP va rebutjar la moció perquè diu 'veritats a mitges'.


La MAT a Collserola
El 2007 Barcelona va patir durant l'estiu episodis de manca de corrent elèctric a algunes zones de la ciutat. Red Eléctrica Española, propietària de la xarxa de distribució, va fer públic que la resolució de situacions futures passava per la construcció de diferents connexions entre centrals elèctriques amb línies de corrent de Molt Alta Tensió (MAT) a 400.000 volts de tensió.

Un dels trams de MAT projectats unia les estacions elèctriques de Sant Just Desvern i la de Santa Coloma de Gramenet. Aquesta connexió va rebre, llavors, el nom de la MAT de Collserola, ja que es proposava travessar el parc natural.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.