Els espais de fumadors de cànnabis, en el punt de mira per una instrucció de Fiscalia


Temes relacionats

Les queixes veïnals van provocar el registre del Club Kali, segons els Mossos (16/jul/14)

La junta del Club Kali dimitirà per evitar problemes amb els antecedents penals (15/jul/14)

El Club Kali anirà al ple si es desestima el recurs per a la reobertura de la seu (15/jul/14)

La jutgessa deixa en llibertat amb càrrecs els tres detinguts del Club Kali (12/jul/14)

S'eleven a tres les detencions després de l'escorcoll al Club Kali (11/jul/14)

El Club Kali defensa la seva innocència després de l'escorcoll dels Mossos (11/jul/14)

Dos detinguts en l'operació contra el club de fumadors de cànnabis Kali (11/jul/14)

Àngel Benito (ClubKali): 'Busquem un marc regulador per estar tranquils' ( 3/des/12)


  • Comparteix:

Imatge de l'escorcoll dels Mossos d'Esquadra al Club Kali / Foto: Mossos d'Esquadra

Imatge de l'escorcoll dels Mossos d'Esquadra al Club Kali / Foto: Mossos d'Esquadra

Les detencions relacionades amb la producció, distribució i venda de productes cannàbics han augmentat més del doble en el darrer any, arran d'una instrucció de la Fiscalia que facilita la investigació a espais de fumadors de cànnabis. És el cas del Club Kali, objecte d'una investigació per un presumpte delicte contra la salut pública del qual estan imputats quatre membres de l'associació.

Segons els Mossos d'Esquadra, les detencions vinculades amb la producció, distribució i venda de productes cannàbics s'han incrementat de les prop de 200 el 2012 a prop de mig miler el 2013. Enguany, ja s'han clausurat tres clubs cannàbics i un altre està precintat, el Club Kali, amb seu a Sant Cugat.

L'intendent i cap de la comissaria general de Relacions Institucionals dels Mossos d'Esquadra, Eduard Sallent, ha concretat en una entrevista a Catalunya Ràdio que les xifres responen a una instrucció de la Fiscalia que aclareix l'actuació policial i permet investigar algunes activitats que s'aprofiten de l'ombra jurídica. Els Mossos d'Esquadra porten 147 investigacions en aquest àmbit.

El president del Club Kali, Àngel Benito, ha explicat a Cugat.cat que la seva associació era coneixedora de la circular de la Fiscalia, una instrucció que inicialment van rebre amb 'alegria' perquè podia posar ordre al sector i fer front a les males pràctiques.

Àngel Benito

Ho vam celebrar perquè era posar ordre en el sector. No esperàvem que vinguessin d'aquesta manera al Club Kali, que és dels que més està lluitant per la regulació.


Tot i així, Benito ha lamentat que finalment les instruccions de la Fiscalia hagin acabat amb un operatiu contra el Club Kali, que els Mossos justifiquen per les queixes veïnals.

Àngel Benito

No entenc com els Mossos d'Esquadra diuen que és arran de les queixes de veïns. L'operació és perquè van trobar tres persones consumint al parc, que no eren socis, i van dir que algú del club els hi va subministrar.


De fet, Benito ha assegurat que les úniques queixes veïnals que han rebut van ser ara fa un any i estaven vinculades a sorolls i males olors. L'associació va fer obres de condicionament per evitar les molèsties dels veïns.

El Club Kali està obert a Sant Cugat des de fa dos anys i mig.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.