6 Claus veu molt a prop poder implantar la masoveria urbana a la Floresta


Temes relacionats

El Fons Social d'Habitatge per a persones en risc d'exclusió augmentarà al 10% (23/jul/14)

6 Claus referma el seu compromís amb la masoveria urbana amb una concentració (21/jul/14)

Podem suma el seu suport al col·lectiu 6 Claus ( 8/jul/14)

Ada Colau: 'Sant Cugat s'està quedant enrere en polítiques d'habitatge' (17/jun/14)

Okupen sis cases a la Floresta per reclamar masoveria urbana a Sant Cugat (16/jun/14)

L'Ajuntament alerta que les cases okupades de la Floresta són insegures (16/jun/14)


  • Comparteix:

El col·lectiu 6 Claus reivindica la implantació de la masoveria urbana a la ciutat

El col·lectiu 6 Claus reivindica la implantació de la masoveria urbana a la ciutat

El col·lectiu 6 Claus es mostra satisfet amb les reunions matingudes amb l'Ajuntament i confia en poder implantar la masoveria urbana a les cases okupades de la Floresta. L'Ajuntament, de la seva banda, ha puntualitzat que encara no hi ha acord i ha afegit que calen més reunions per arribar a una entesa total, tot i que les perspectives són bones.

En una entrevista a Cugat.cat, el membre de 6 Claus Manel Berenguer ha explicat que l'equip de govern accepta que les sis cases okupades de la Floresta es destinin a la masoveria urbana.

Així, l'Ajuntament cedirà durant 75 anys la gestió de les antigues cases dels mestres de la Floresta a la cooperativa d'habitatge Sostre Cívic, segons 6 Claus. Els sis habitatges actuals passaran a ser-ne 12, tots ells destinats a masoveria urbana, la principal reivindicació del col·lectiu. Berenguer ha explicat a Cugat.cat que aquestes condicions s'han consensuat amb l'equip de govern. Segons Berenguer, ara s'estan negociant les fórmules d'accés a la masoveria urbana.

L'Ajuntament també preveia augmentar l'espai de les cases amb una ampliació de l'estructura arquitectònica de l'edifici de 600.000 euros, que 6 Claus ha rebutjat pel seu elevat preu. Berenguer ha explicat que es farà una reforma sostenible tant a nivell econòmic com ecològic. La reforma la durà a terme la cooperativa d'habitatge amb unes despeses molt baixes.

6 Claus està satisfeta amb el ritme de les negociacions però assegura que no marxaran de les cases fins que se signin les condicions acordades, tal com assegura Manel Berenguer. El membre de l'agrupació ha explicat que no és una qüestió de cedir o no davant una okupació, sinó d'arribar a una postura de consens entre dues parts.

Manel Berenguer

No demanem que cedeixin davant d'una okupació, demanem que s'atorguin les cases a un grup que ha tingut l'emprenedoria de promoure la masoveria urbana.


De la seva banda, el regidor d'Habitatge, Raül Grangé, ha explicat que encara no hi ha un acord tancat, malgrat que les perspectives són bones.

Raül Grangé

Jo només desmenteixo que haguem arribat a un acord final. Estem d'acord, això sí, en molts punts.


Grangé, a més, ha lamentat que l'entitat hagi fet aquest anunci quan encara hi ha reunions pendents. De fet, aquest dimarts l'equip de govern s'ha de reunir amb membres de 6 Claus i de Sostre Cívic. També hi ha prevista una altra trobada de cara al setembre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.