El Banc de Sang i Teixits fa una crida per donar sang durant els mesos d'estiu


Temes relacionats

La 7a edició de la Marató de Sang arriba avui a Sant Cugat (24/mai/14)

Casa de Cultura, punt de trobada de la donació del Banc de Sang ( 7/set/13)

Casa de Cultura, punt de trobada de la donació del Banc de Sang ( 7/set/13)


  • Comparteix:

Les donacions de sang es redueixen un 30% durant l'estiu a Catalunya

Les donacions de sang es redueixen un 30% durant l'estiu a Catalunya

El Banc de Sang i Teixits i la Creu Roja engeguen la tradicional campanya d'estiu de donació de sang i plaquetes per intentar combatre la reducció de transfusions que té lloc durant aquesta època de l'any. Per fer-ho, situaran a finals d'agost a Sant Cugat dos punts de recollida a la Creu Roja i a la Casa de Cultura, a més del punt fix ubicat a l'Hospital General de Catalunya.

A Catalunya, durant els mesos d'estiu, les donacions de sang baixen un 30% a causa de la falta de temps de la ciutadania, segons una enquesta realitzada pel Banc de Sang. El membre de la Creu Roja de Sant Cugat Enric Martínez ha explicat que durant l'estiu, encara que la donació baixi, la demanda de sang segueix sent la mateixa que durant l'any, fet que dificulta la tasca mèdica.

Enric Martínez

Hi ha molts tractaments mèdics que necessiten transfusions de sang que continuen a l'estiu, ja que la gent que es tracta no pot fer vacances.


La campanya d'estiu del Banc de Sang i Teixits arribarà a la ciutat el 28 d'agost a la seu de la Creu Roja, ubicada al carrer de Sant Juli. Els santcugatencs que s'hi acostin podran donar sang de cinc de la tarda a dos quarts de nou del vespre. A principis de setembre el Banc de Sang posarà un punt de recollida a la Casa de Cultura. A més, l'Hospital General de Catalunya ofereix possibilitat de donar sang cada dimecres de dos quarts de cinc de la tarda a vuit del vespre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.