El CAP de Sant Cugat és el centre de referčncia aquest agost

El CAP de Sant Cugat estarŕ operatiu durant l'agost

Societat

Publicat el 1/ago/14 per Sílvia González

El Centre d'Atenció Primŕria (CAP) de Sant Cugat és de nou l'únic equipament que romandrŕ obert tot l'estiu. Els CAP de Valldoreix i Can Mates i el consultori de les Planes tanquen des d'aquest dilluns i fins al 31 d'agost, període en quč el consultori de la Floresta tanca només les tardes dels dies laborables. Durant aquest mes de juliol, aquests quatre equipaments tanquen els divendres a la tarda.

Igual que l'any passat, el CAP La Mina torna a absorbir la demanda sanitŕria durant bona part de l'estiu i és l'únic que no tancarŕ. El centre obrirŕ cada dia per oferir atenció espontŕnia i urgent, sense visites programades. Els primers dies de setembre, el centre ja acollirŕ cites pactades al matí, mentre que a la tarda assistirŕ només casos d'urgčncia. Cal apuntar, perň, que la tarda del 5 de setembre tots els equipaments, tret del CAP Sant Cugat, tancaran les seves portes.

Segons el CatSalut, entenent que en el període estival baixa de forma significativa el nombre de visites als centres sanitaris d'atenció primŕria, alguns CAP i consultoris locals de la Regió Sanitŕria Barcelona tanquen o redueixen l'horari d'atenció al ciutadŕ durant l'estiu, orientant l'atenció cap a altres punts propers al ciutadŕ.

El CatSalut recorda que els usuaris dels centres on es produeix el canvi horari sempre disposen d'un servei d'atenció alternatiu, per assegurar la prestació de tots els serveis de salut necessaris per l'atenció primŕria. Segons la informació facilitada a Cugat.cat, el Servei Catalŕ de la Salut (CatSalut) ha pactat aquests horaris amb l'Ajuntament.

El regidor de Sanitat, Raül Grangé, ha recordat en declaracions a Cugat.cat que és el quart any que es pren aquesta mesura i després del temor que van tenir la primera vegada, ara la veuen positivament i entenen que 'respon a una realitat del municipi'.

Raül Grangé

Hem comprovat que tancant els altres CAP l'assistčncia al CAP del carrer de La Mina és menor a l'habitual.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Segons dades de l'Ajuntament, el CAP de Sant Cugat registra una mitjana de 18.266 visites al mes, de setembre a juliol, quan els altres dos CAP són oberts. A l'agost aquesta xifra és de 16.765, tenint en compte que els altres dos centres estan tancats.