L'Ajuntament i l'EMD rebutgen de nou la creació de l'abocador a la pedrera Berta


Temes relacionats

La Generalitat no descarta que l'abocador metropolità se situï a la pedrera Berta (30/jul/14)

ERC porta al Parlament el rebuig a omplir la pedrera Berta amb bales d'ecoparc (28/gen/14)

Sant Cugat, Valldoreix i el Papiol, junts contra l'abocador a la pedrera Berta (25/gen/14)

L'Ajuntament nega pressions del govern en el procés de la pedrera Berta (18/gen/14)


  • Comparteix:

La pedrera Berta està situada entre Sant Cugat, Valldoreix i el Papiol

La pedrera Berta està situada entre Sant Cugat, Valldoreix i el Papiol

L'Ajuntament ha reiterat el seu compromís per evitar que la pedrera Berta pugui convertir-se en un abocador metropolità. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha assegurat que el consistori serà 'bel·ligerant' per protegir la ciutadania d'un 'risc mediambiental greu'. També s'ha mostrat contrari al projecte el president de l'EMD de Valldoreix, Josep Puig, que considera 'fora de lloc' les paraules del director de l'Agència de Residus de Catalunya (ARC), Josep Maria Tost, que aquest dilluns va assegurar que contempla la possibilitat d'ubicar l'abocador a la pedrera Berta.

Les declaracions de Tost han generat la reacció de l'Ajuntament i l'EMD de Valldoreix, que volen evitar que el nou abocador metropolità s'instal·li al municipi.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha anunciat una oposició bel·ligerant i contundent. Per aconseguir suports, Conesa presentarà una moció en el ple de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). L'alcadessa assegura que ja ha expressat la seva posició contrària al conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, i al director general de l'ARC, Josep Maria Tost.

Mercè Conesa

Rebutgem absolutament el projecte. Tenim molt clar que les conseqüències ambientals no són assumibles per a la nostra població.


El president de l'EMD de Valldoreix, Josep Puig, també ha expressat el seu posicionament contrari a la creació de l'abocador a la pedrera Berta. Puig qualifica de desafortunades les declaracions de Tost, que dilluns va assegurar que l'ARC està estudiant la possibilitat d'ubicar l'abocador a la ciutat.

Josep Puig

Penso que les paraules de Tost estan fora de lloc. Semblen unes afirmacions que pretenguin generar malestar i rebuig.


El mes de gener passat, els ajuntaments de Sant Cugat i el Papiol i l'EMD de Valldoreix van presentar més de 40 al·legacions per impedir el projecte 'per l'alt risc mediambiental que suposa'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.