Continua la vaga a Rodalies, Regionals i Llarga Distància de Renfe


Temes relacionats

Convocada una vaga de Renfe per aquest dijous i divendres (31/jul/14)


  • Comparteix:

L'estació de Renfe a la ciutat

L'estació de Renfe a la ciutat

La vaga de 46 hores a Renfe convocada pels sindicats CCOO, CGT, SFT i SF continua aquest divendres i finalitzarà a les onze de la nit. La primera jornada s'ha desenvolupat sense incidents, amb el compliment dels serveis mínims decretats del 66% a Rodalies i Regionals en hores punta i del 33% en la resta de la jornada i que s'han de mantenir aquest divendres. Renfe ha xifrat el seguiment de la vaga del primer dia en un 4,29 % i CGT i SF l'han elevada al 80%.

La convocatòria afecta l'estació de Renfe de Sant Cugat, per on passa la línia R7. Els serveis mínims decretats pel ministeri de Foment i el departament d'Empresa i Ocupació són del 66% de combois en hores punta, de sis a dos quarts de deu del matí i de cinc de la tarda a dos quarts de nou del vespre. Durant la resta de la jornada el servei mínim ha de ser del 33%. Pel que fa a la llarga distància i alta velocitat, els serveis mínims decretats són del 77% .

Els treballadors protesten contra l'escassetat de plantilla a la companyia i el pla d'externalitzacions en àrees amb càrrega de treball suficient per al seu personal. Segons CCOO, la direcció d'Adif va comunicar fa uns dies el trasllat forçós de 415 persones. El sindicat també reclama que es creï un holding públic que integri Adif i Renfe i que uneixi la infraestructura ferroviària i l'operador de transport, com en d'altres països europeus.

Des de CCOO apunten com a principal motiu de l'aturada 'la manca d'ocupació' a Renfe i Adif i la 'falta de plantilla suficient', que xifra en 800 persones a Catalunya. A més, assenyalen que el ministeri 'no ha complert' el compromís de reincorporar part dels 750 treballadors que van veure's afectats pels últims ERO a Renfe i Adif.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.