El SCT i els Mossos d'Esquadra posen en marxa un dispositiu especial a l'agost


  • Comparteix:

Les carreteres catalanes tindran un operatiu especial / Foto: ACN

Les carreteres catalanes tindran un operatiu especial / Foto: ACN

El Servei Català de Trànsit (SCT) i els Mossos d'Esquadra han posat en marxa aquest divendres un dispositiu especial de gestió del trànsit durant l'agost, que implicarà la utilització de radars preventius de velocitat i l'ús de missatges específics a través dels panells de missatgeria variable. Les dues entitats han explicat que aquest dispositiu respon a l'elevada intensitat de circulació en determinades vies, en especial l'AP-7, que passa per Sant Cugat, i diverses zones turístiques.

El director del Servei Català de Trànsit (SCT), Joan Josep Isern, ha remarcat que els radars preventius de velocitat aprofitaran la infraestructura dels panells de missatgeria variable, amb un objectiu pacificador i d'advertència als usuaris que estan sobrepassant els límits de velocitat, però no se'ls sancionarà. Els missatges específics a través d'aquests panells, ha afegit Isern, també es desplegaran en aquesta època de l'any especialment en anglès.

A més, les recomanacions durant el mes d'agost incidiran en la figura del copilot per evitar accidents, en la prevenció dels excessos de velocitat, del consum d'alcohol, de les distraccions en la conducció i de la sinistralitat de motocicletes.

Aquestes mesures se centraran en les vies que registren més ocupació durant l'agost i que van concentrar més accidentalitat l'any passat. Isern ha insistit que el mes d'agost, tenint en compte el precedent de 2013, té unes variables específiques preocupants pel que fa a la sinistralitat i que es concreta en una baixada de la guàrdia en els sistemes de seguretat passiva, sobretot en els trajectes curts i també un increment de les alcoholèmies positives.

Gairebé 11.000 agents de Mossos d'Esquadra treballaran durant l'agost per garantir la seguretat a les carreteres de Catalunya i es realitzaran 7.516 controls, 2.400 dels quals seran de drogues i alcohol.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.